SantaRun: Rennen voor De Houten Haarlemmer [update: video]

0

Vrijdagavond 11 december was er weer een nieuwe editie van De Santarun in Haarlem. De start en finish was verhuist naar de Grote Markt omdat het glazenhuis in tegenstelling tot vorige editie er nu niet stond. De Santarun was een ‘Funrun’ en geen wedstrijd maar wel voor jong en oud. Het ging niet om de snelste tijd maar om de mooiste kerst outfit waar zelfs prijzen mee te winnen waren. De route ging langs kerken, kroegen en pleintjes.

Er waren twee parcours. Eén speciaal voor kinderen van lagere scholen rond de Bavokerk. De andere route was 3 of 6 kilometer, één of twee rondjes, en ging langs een afgezet parcours door de prachtige binnenstad van Haarlem. De SantaKidsRun groep was klein maar fanatiek. Het startschot werd gegeven door Wethouder Jeugd, Onderwijs & Sport van Haarlem Merijn Snoek.

Bij Rotary Haarlem Kennemerlaat de organisator van deze editie hadden voor de aanvang al ruim 600 liefhebbers zich als deelnemer laten in schrijven. Tot vlak voor aanvang kom met zich nog laten inschrijven voor deze gezelligheidsrun.

De opbrengst, met een voorlopige tussenstand van 5750,00 euro, van de Santarun Haarlem 2015 gaat naar Stichting De Houten Haarlemmer. Omdat de gemeente de subsidie aan deze stichting geheel heeft ingetrokken dreigt zij in acute financiële nood te komen. Het zou werkelijk zonde zijn als zij zich moeten opheffen. Enerzijds vanwege de educatieve functie daar deze stichting voorlichting geeft aan de lagere scholen in Haarlem over De Haarlemmer Hout. Anderzijds zorgt zij ook voor het onderhoud aan dit unieke Haarlemse stadsbos. Meer informatie over de stichting op www.houtenhaarlemmer.nl. Andere 200 foto’s op de website en de facebookpagina van SantaRunHaarlem.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl

youtu.be/XmQHdLxgGWY