Een mooie Cycle4Girls Kerst voor iedereen en deel (video)

0

Op de kerstmarkt van Haarlem waren moeder Marianne en dochter Marjolein Raps in actie voor Cycle4Girls van Plan Nederland. De gehele kerstmarkt zaten de dames om en om op de fiets. Wie niet op de fiets zat trok het publiek aan hun ‘kerstjasje’ om aandacht te vragen in de strijd voor betere kansen voor meisjes in Vietnam.

Marianne; “Wist je dat de meisjes in Vietnam niet naar school gaan en vanaf heel jonge leeftijd moeten werken? In Nederland krijgt ieder kind onderwijs en kan zo werken aan een kansrijke toekomst, dat is wat je toch ieder kind gunt! Daarom ga ik in april 2016 samen met mijn dochter 300 km fietsen door Vietnam voor deze meisjes. Met het project Cycle4Girls van Plan Nederland wil ik geld inzamelen zodat een meisje in Vietnam naar school kan gaan en zij en haar familie daardoor een betere toekomst tegemoet gaan. Het wordt een fysieke en mentale uitdaging, maar een prachtige manier om dit goede doel een persoonlijk gezicht te geven. Als moeder en dochter gaan wij ons inzetten voor de moeders en dochters in Vietnam! Help jij me mee?” http://bit.ly/MarianneFietst.

Marjolein; “Stel je eens voor: je bent 6 jaar en moet elke dag werken om geld te verdienen voor je familie. Over een paar jaar zal je trouwen en kinderen krijgen, die een zelfde leven tegemoet gaan. Je bent een meisje in Vietnam en mag niet naar school. Ik vind dat elk meisje het recht heeft om naar school te gaan! Hierdoor kan zij een eigen inkomen verdienen, zorgen voor een betere situatie voor haar gezin en haar eigen dochters ook naar school laten gaan. In Nederland krijgt ieder kind deze kans! Samen met mijn moeder ga ik geld inzamelen voor de moeders en dochters in Vietnam, en probeer ik een verschil te maken. Help jij me mee? http://bit.ly/MarjoleinFietst.

Via Plan zetten zij zich daar met hart en ziel voor in. Plan Nederland werkt aan duurzame armoedebestrijding en blijvende verbeteringen in de levensomstandigheden van kinderen, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes. Want goed opgeleide, zelfstandige vrouwen staan aan het begin van een betere toekomst, voor hun kinderen en de gemeenschap.

Om het effect van het werk van Plan te vergroten, betrekt de organisatie ook jongens en mannen bij deze projecten. ‘Vaders zijn onmisbaar als we de ongelijke behandeling van meisjes willen laten verdwijnen’. Plan staat voor een wereld waarin alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen en waarin meisjes en jongens dezelfde rechten en kansen hebben. Een wereld die de rechten en de waardigheid van kinderen en de volwassenen om hen heen respecteert.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)