Eerste Slow Food wintermarkt Haarlem groot succes (video)

0

Op zondag 13 december werd de eerste editie van de Slow Food Wintermarkt in Haarlem gehouden. Het culinaire event vond plaats in de overdekte kassen van de Haarlemse Stadskweektuin en werd georganiseerd door Natuur-en Milieu Educatie (NME) Haarlem en Slow Food Haarlem.

Slow Food is een beweging die draait om puur en eerlijk eten. De ingrediënten zijn met liefde en veel zorg gekweekt zonder dat daar bestrijdingsmiddelen of medicijnen aan te pas zijn gekomen.

Echte thuiskoks en liefhebbers van lekker eten en konden op de markt terecht voor heerlijke proeverijen, kookdemonstraties en het kopen van de producten. Bovendien was er de gelegenheid om vragen te stellen aan specialisten en kenners. Ideaal om aan de bewuste consument hun kerstassortiment te tonen en eventueel bestellingen daarvoor op te nemen.

Het was een echte slow food markt met producenten uit de hele regio. Smaakvolle producten die zonder schade aan leefomgeving, dierenwelzijn en de gezondheid worden geproduceerd en producenten die een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl