Kerstmarkt Haarlem: geen 13 in een dozijn kerstspullen (video)

0

Op zaterdag 12 en zondag 13 december was er weer een gezellige kerstmarkt in de Haarlemse binnenstad. Vanaf het station werden liefhebbers van de kerstmarkt al warm ontvangen door de lint van luidsprekers richting Grote Markt met kerstmuziek. De Kerstmarkt Haarlem is één van de grootste van ons land en altijd in het tweede weekend van december.

De binnenstad was volledig gehuld in kerstsfeer, er stonden honderden kerstkramen en diverse koren op verschillende locaties zongen met een eigen repertoire mooie kerstliederen. Scrooge bleef thuis. Er was geen Pieckparade dit jaar maar gelukkig toch nog een Charles Dickens orkest geheel in style die de sfeer hoog opvoerde.

Aan gezelligheid geen gebrek in Haarlem. Hier is de echte oud Hollandsche kost als oliebollen, wafels met slagroom en warme chocolademelk of glühwijn verkrijgbaar. Ook de leukste kerstsnuisterijen en kerstartikelen zijn in Haarlem te scoren. Het mooie is dat de veel artikelen met liefde zijn gemaakt door de standhouders. Hier vind je dan ook geen 13 in een dozijn kerstspullen, maar originele kerstartikelen. In Haarlem vind je bijzondere cadeaus om de kerst van een extra mooi tintje te voorzien.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl