2015 Topjaar voor Teylers Museum

0

Teylers Museum stevent dit jaar af op 133.000 bezoekers, 10.000 meer dan vorig jaar. 2015 is daarmee het op-twee-na-beste jaar ooit. Alleen in 2005 en in 2012 met de blockbuster tentoonstellingen Michelangelo en Rafaël bezochten meer mensen het museum.

stock Teylers Museum
Teylers Museum Haarlem. Fotografie: Hans van Leuven / Madrieco.nl.

Dankzij de nieuwe website is het digitale bezoek aan het museum dit jaar bijna verdubbeld naar 450.000, een record. Op Twitter verdubbelde het aantal volgers naar 40.000. @Teylers staat daarmee in de top 7 van Nederlandse musea op Twitter.

Teylers Museum was dit jaar ook buiten Haarlem te zien. In Maastricht bezochten ruim 20.000 mensen in tien dagen tijd de tentoonstelling van Teylers op de TEFAF. In Amsterdam is sinds oktober in NEMO een mini Ovale Zaal van Teylers Museum ingericht.

Mede dankzij een nieuw educatief programma waarin theater gecombineerd wordt met een rondleiding en proefjes doen, ligt het schoolbezoek dit jaar 20% hoger dan in 2014.

2016
Het museum verwacht in 2016 weer veel bezoekers te verwelkomen. Voor de vaste collectie en het bijzondere gebouw, én voor de tentoonstellingen. Eind april start In de wolken, een spannende familietentoonstelling over ballonvaart. In het najaar staat het museum in het teken van schilder Jan Weissenbruch, die ook wel de Vermeer van de 19de eeuw wordt genoemd.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)