- Advertentie -
Home Nieuws Smekelingen genomineerd voor BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016

Smekelingen genomineerd voor BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016

0

De Toneelschuur productie Smekelingen, geregisseerd door Olivier Diepenhorst, is genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016. De komende maanden zal de jury meer voorstellingen nomineren. De uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt op 1 september tijdens de opening van het Nederlands Theater Festival 2016.

Smekelingen maakte de afgelopen maanden een succesvolle tournee door het land, de laatste voorstellingen zijn woensdag 16 tot en met zaterdag 19 december om 20.00 uur te zien in de Toneelschuur. Kaarten zijn te koop via www.toneelschuur.nl, telefonisch via: 023 517 3910 of aan de kassa van de Toneelschuur (dagelijks geopend van 13.30 uur tot 21.45 uur).

Samen met het Nederlands Theater Festival reikt het BNG Cultuurfonds jaarlijks de Nieuwe Theatermakersprijs uit. De meest veelbelovende theatermakers tot 35 jaar die met een voorstelling op tournee zijn, kunnen voor de prijs worden genomineerd. De winnaar kan met een bedrag van € 45.000 euro – de grootste theaterprijs van Nederland – een nieuwe voorstelling maken.

Overige genomineerden voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 die nu bekend gemaakt zijn, zijn:

  • ONE – Lisa Verbelen / BOG
  • De Familie Mansøn – Lars Doberman / Orkater/De Nieuwkomers

Credits
Smekelingen is een voorstelling van Toneelschuur Producties, regie: Olivier Diepenhorst, tekst: Euripides, vertaling: Herman Altena, met: Kirsten Mulder/Ellen Parren, Martijn Nieuwerf, Justus van Dillen, Matthijs IJgosse, Jade Olieberg, dramaturgie: Thomas Lamers, decor: Marc Warning, licht: Yuri Schreuders, kostuums: Esmée Thomassen, productie, techniek en publiciteit: Toneelschuur Producties.

Mobiele versie afsluiten