- Advertentie -
Home Nieuws Veel vuurwerkoverlast in Haarlem

Veel vuurwerkoverlast in Haarlem

0

Deze week hebben veel inwoners van Haarlem overlast gehad door vuurwerk. Dat blijkt uit cijfers van het Meldpunt Vuurwerkoverlast. Uit Haarlem kwamen er op het meldpunt 208 meldingen binnen over onder andere harde knallen en vuurwerkvandalisme.

Het meldpunt vuurwerkoverlast werd afgelopen zaterdag geopend. Vooral in het weekend regende het vuurwerkklachten. De meeste klachten in Haarlem gingen over vuurwerkbommen, die vaak midden in de nacht tot ontploffing worden gebracht. De helft van de klachten komt uit Haarlem Noord. Gevolgd door Schalkwijk en Oost.

Enkele citaten uit de meldingen: “Dochtertje schrok wakker, moest huilen”, “Hond en kat zitten te trillen in huis“, “Meer vuurwerkbommen dan ooit, begon al in november”, “Jongetjes van 8 jaar! lopen met vuurwerk te gooien”, “Dit mag toch alleen op oudejaarsavond“, “Vaak tot diep in de nacht“…

Tot 3 januari is het meldpunt nog geopend. Daarna wordt een rapport gepresenteerd. Als inwoners willen dat handhavend wordt opgetreden moeten zij de politie bellen op 0900-8844 of de gemeentelijke handhaving op 5114950.

Mobiele versie afsluiten