Speciale editie WinterParade: Haarlemmers en vluchtelingen aan diner

0

Het motto van de WinterParade ‘Buiten is het koud, van binnen is het warm’ werd bekrachtigd door de speciale WinterParade-editie die donderdag 7 januari vanaf 18.30 uur plaats vond in de Grote of St. Bavokerk.

De avond stond in het teken van gastvrijheid, samenzijn, lekker eten en vooral de ontmoeting: 250 vluchtelingen waren uitgenodigd om aan te schuiven, samen met een aantal tolken. De speciale WinterParade-avond was een coproductie van Resto VanHarte. De lokale samenwerkingspartners waren Slow Food Haarlem, COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, de Koepel) en de Grote of St. Bavokerk.

De WinterParade streek dit jaar drie dagen neer in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem, van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 januari 2016. De WinterParade opende op donderdag 7 januari met een speciale editie. “Bij een evenement waar samenzijn en ontmoeting de basisgedachten vormen, wenste de organisatoren de eerste avond van de driedaagse reeks van de Winterparade met Haarlemmers vanuit alle geledingen inluiden.” Net als op de daaropvolgende avonden nam het publiek plaats aan de 120 meter lange tafel waaraan werd gegeten en die als podium diende voor een afwisselend programma met acteurs, dansers, muzikanten en meer… Ook koks en serveersters beklommen de tafel om het publiek te bedienen van een heerlijke meergangen-maaltijd. Het programma werd afgesloten met een dansje op de tafel op muziek van de Silent Disco by 433fm.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl.