Feestelijke boekpresentatie ‘De KunstCanon van Haarlem’

1

Op zondag 17 januari was om 15.00 uur de feestelijke boekpresentatie van ‘De KunstCanon van Haarlem’ bij H. de Vries Boeken. Het dikke boek bevat verhalen over schrijvers, schilders, dichters, illustratoren, dansers en andere kunstenaars die werkzaam zijn of zijn geweest in Haarlem en is geschreven door Kim Bergshoeff en prachtig geïllustreerd door Eric J. Coolen.

Het ruim tweehonderd pagina’s dikke werk (circa A5-formaat) bevat 50 verhalen over kunst en cultuur in Haarlem en vooral over de personen die daarbij betrokken waren of nog altijd zijn. De portretten zijn getekend in schetsstijl, de bijbehorende icoontjes in Klare Lijn. De fraaie vormgeving is van Henk Tijbosch. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Dane Clark de vader van Alain Clark.

Het jaar 2015 gaat de geschiedenis in als het jaar waarin er geen boek van Kim Bergshoeff; “Kim in de pen” uitkwam. Auteur en geschiedenisliefhebber Kim heeft zich het afgelopen jaar grondig verdiept in het kunstzinnige klimaat van haar stad Haarlem om allerlei mensen te spreken die terug te vinden zijn in haar nieuwste boek: ‘De KUNSTcanon van Haarlem’

Een reportage van fotoAdSchaap.nl.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

Comments are closed.