- Advertentie -
Home Nieuws Hier zijn de Van Rossems – vrijdag in Haarlem, stad van helden

Hier zijn de Van Rossems – vrijdag in Haarlem, stad van helden

0
De Van Rossums in Haarlem. Foto: NTR.

Afgaand op het grote aantal standbeelden dat er te vinden is, moet Haarlem een stad van heel veel helden zijn. De Van Rossems scheppen er plezier in om het heldendom van al de uitgebeelde personen te onderzoeken. Zijn er echt zoveel waarachtige helden in Haarlem geboren of valt daar wel op af te dingen? De Van Rossems menen dat het laatste veelal het geval is. Welke helden blijven er over?

De Van Rossums in Haarlem. Foto: NTR.
De Van Rossums in Haarlem.
Foto: NTR.

Ze zijn weer terug! Na het succes van de eerste serie verkennen Maarten, Sis en Vincent van Rossem voor de NTR in een tweede reeks van Hier zijn de Van Rossems opnieuw een zestal steden. Dat doen ze op de manier zoals alleen zij dat kunnen: met veel kennis, zonder enige opsmuk en met gevoel voor humor.

De drie Van Rossems laten elkaar weer plekken zien die de anderen nog niet zo goed kennen en vertellen elkaar de verhalen die daarbij horen. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit, geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent is expert op het gebied van architectuur.

De serie is geproduceerd door Skyhigh TV onder eindredactie van de NTR.

Info
Vrijdag 29 januari 2016, 20.25 uur , NPO2
Website: www.ntr.nl/hierzijndevanrossems
Let op: vanaf nu is de uitzendtijd van deze serie 20.25 uur (was 21.15). Na Haarlem verkennen Maarten, Sis en Vincent de komende weken nog Arnhem en Brussel.

De Van Rossems in Haarlem.

Foto: NTR.

Loop in het voetspoor van de Van Rossems met de app NTR Routes
Met de gratis app NTR Routes zijn de zes steden virtueel te bezoeken. Gewoon thuis op de bank of tijdens een stadswandeling. Van elke stad zijn bij bezienswaardigheden korte filmpjes te zien of informatieve teksten en afbeeldingen te raadplegen. Soms met de Van Rossems, soms uit het beeldarchief. Met deze app kun je net als de Van Rossems door de zes steden wandelen.

De app NTR Routes is nu gratis te downloaden in de appstores van Google en Apple. Zie www.ntrroutes.nl/

Mobiele versie afsluiten