Winnaars kerstbomenactie 2016 nemen prijs in ontvangst

0

De dolgelukkige Hessel, Floor en Senna uit Haarlem kregen woensdag 3 februari uit handen van Robert Oosting, directeur van Spaarnelanden, een cheque ter waarde van € 500,- uitgereikt. De kinderen verzamelden samen met nog vier buurkinderen uit de Leidsevaartbuurt een stapel kerstbomen en verdeelden de lootjes onderling. Hier bleek het winnende lot tussen te zitten.

Uitreiking hoofdprijs kerstbomenactie 2016. Fotografie: Paul Vreeker.
Uitreiking hoofdprijs kerstbomenactie 2016.
Fotografie: Paul Vreeker.

Hessel en Floor zitten in groep 5a en Senna in groep 6a van basisschool De Zuidwester. Robert Oosting bezocht de kinderen op school om de prijs uit te reiken. De kinderen hebben gezamenlijk besloten om de helft van het geld aan Stichting Dierenlot te doneren en van de andere helft willen ze bowlen, uit eten of naar de bioscoop.

Met de kerstbomenactie, die jaarlijks in de gemeente Haarlem wordt georganiseerd, haalden kinderen dit jaar meer dan 13.800 bomen op. Voor iedere boom ontvingen de kinderen een lot en € 0,40. Het doel van de kerstbomenactie is zoveel mogelijk te voorkomen dat afgedankte kerstbomen gaan slingeren door de stad. De ingezamelde kerstbomen zijn verwerkt tot compost.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)