- Advertentie -
Home Nieuws D66 start campagne referendum Oekraïne

D66 start campagne referendum Oekraïne

0

D66-Tweede Kamerlid Steven van Weyenberg begint zaterdag 6 februari in Haarlem de campagne voor het referendum over betere samenwerking tussen de Europese Unie en Oekraïne.

D66 is de eerste politieke partij die een actieve ja-campagne voert voor het referendum op 6 april. “We moedigen het kabinet graag aan om ook campagne te gaan voeren.”, zegt Van Weyenberg. “Wij gaan de straat op om het gesprek aan te gaan. Mensen hebben echt wat te kiezen en we willen aangeven dat hun stem vóór dit samenwerkingsverdrag belangrijk is.” Zaterdag is Steven van Weyenberg van 12.00 – 13.00 uur in Haarlem. Verspreid over Nederland gaan D66’ers met mensen in gesprek over het referendum.

Ja-kamp loopt in
In december had het nee-kamp nog een voorsprong van 62 procent tegenover 38 procent ja-stemmers. Deze maand is de voorsprong teruggelopen naar 55,5 procent tegenover 44,5 procent. Van Weyenberg: “Uit verschillende onderzoeken blijkt dat als kiezers meer over het verdrag weten, dat zij sneller voorstander van het verdrag zijn. De verschillen zijn nu al kleiner. We hebben nog twee maanden de tijd om de kiezer te overtuigen dat een ja-stem goed is voor Nederland, Europa en de Oekraïne.”

Voor samenwerking
D66 staat voor een sterk Nederland, in een sterk Europa. Samenwerking tussen landen, zowel binnen als buiten Europa, is daarbij cruciaal. D66 is groot voorstander van samenwerking met Oekraïne. Het is goed voor de handel en het brengt meer economische en politieke stabiliteit aan de Europese buitengrenzen. Samenwerking met Oekraïne is ook belangrijk voor de mensen in het land zelf. Stevige afspraken over de aanpak van corruptie, betere bescherming van mensenrechten en het versterken van de democratie geven Oekraïners zicht op een betere toekomst. D66 is tegen een EU-lidmaatschap van Oekraïne, het land is daar nog lang niet klaar voor.

Info
Zaterdag 6 februari
Stempels, Klokhuisplein 9 Haarlem

Mobiele versie afsluiten