Nieuwe 3D ambtsketen voor Haarlemse Burgemeester

1

Op maandagmiddag 8 februari werd er aan de Oudeweg in de Haarlemse Waarderpolder geschiedenis geschreven. Haarlem, van ouds een grafische stad, gaat na de opening van het eerste innovatiecentrum 3D Makers Zone in de Waarderpolder verder als 3D-printstad.

De officiële opening van het 3D Makers Zone innovatiecentrum werd gedaan door de burgemeester van Haarlem met een 3D sleutel. Voordat deze het woord kreeg was er voor hem een verrassing.

In de 3D Makers Zone is alles mogelijk om op bestelling te laten maken. Met de ambtsketen van de burgemeester gebeurde iets vervelends namelijk; het werd gestolen. Twee kunstenaars en ook nog eens buurmannen op de randbebouwing van Maak terrein, David van het bedrijf Veldtwerk en industrieel designer Alexander Bannink, waren druk bezig geweest om een nieuwe en unieke ambtsketen te maken. Met stempels in een letterbak, natuurlijk 3D ontworpen en geprint, die verwijzen naar de geschiedenis van Haarlem. De letterbakjes kunnen verschoven worden naar het wapen aan de onderzijde omdat het als een soort frame in elkaar past. Gaat de burgemeester bijvoorbeeld naar De Koepel kan dit letterbakje in het wapen worden geschoven en kan de burgemeester op deze locatie zijn stempel drukken.

3D-printing is wereldwijd niet meer weg te denken uit tal van sectoren. De kansen die deze technologie biedt op het gebied van productontwerp, kostenbesparingen, innovatieversnelling, maatwerk, personalisatie, duurzaamheid, onderhoud, voorraadbeheer, transport, lokale productie en slimmere producten, beloven een zelfde mate van impact te hebben op de maakindustrie als de komst van het internet had op de media- en informatie-industrie.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl.

Advertentie

1 REACTIE

Comments are closed.