- Advertentie -
Home Nieuws Filmkamp geeft kinderen unieke ervaring in de filmwereld

Filmkamp geeft kinderen unieke ervaring in de filmwereld

0

Twee nieuwe locaties voor zomerkamp Filmkamp in 2016

Het in 2012 opgerichte Filmkamp heeft sinds de start een nieuw segment aangesneden in de wereld van zomerkampen voor kinderen. Door de populariteit breidt Filmkamp deze zomer uit naar drie locaties in Nederland. Ook wil Filmkamp meer diversiteit bieden in de soort filmlocaties.

Naast de huidige locatie Loon op Zand zijn ook de locaties Bloemendaal en Vuren toegevoegd. In één week tijd leren de kinderen van begin tot eind een film te maken, gebaseerd op hun eigen verhaal. De oprichters Arjen van Eijk en Kim van der Voorden willen hiermee kinderen een uitdagende omgeving bieden en mediawijsheid meegeven door alle stappen van het maken van een film te doorlopen. “Kinderen van nu spenderen veel tijd aan televisie en film, daarom vinden we het belangrijk om hun mediawijsheid mee te geven, omdat niet alles is wat het lijkt.” Hiermee sluiten zij aan op de huidige ontwikkeling in de samenleving waarbij media en eigen content maken een steeds grotere rol speelt.

Filmkamp
Filmkamp biedt een creatieve, sociale en uitdagende omgeving voor kinderen van negen tot en met veertien jaar. Het weekprogramma bestaat uit verschillende activiteiten, van het bedenken van een script tot de montage. Dit doen zij met behulp van professionele apparatuur en programma’s zoals storyboards, green screens, camera- en geluidstechnieken en stopmotion animatie. Ter afsluiting van de week worden twee premières georganiseerd, één voor de kinderen en één voor de ouders. Tijdens de premières worden in verschillende categorieën Oscars uitgereikt, waaronder het Beste Script, de Beste Special Effects, het Beste Camerawerk en de Beste Montage. Naast het vaste programma worden er verschillende uitstapjes georganiseerd zoals een dagje naar de Efteling of een surfmiddag aan het strand. Ook worden er verschillende masterclasses gegeven, zoals de masterclass drone, acteren, verhaal opbouw en het maken van een nieuwsitem.

Persoonlijke begeleiding
Persoonlijke aandacht en begeleiding staan bij Filmkamp hoog in het vaandel, zodat de individuele talenten van kinderen optimaal worden benut. Om deze reden is bewust gekozen voor een relatief kleinschalig kamp dat nooit groter is dan 40 kinderen met gemiddeld één begeleider per vier kinderen. Op deze manier wordt een kindvriendelijke omgeving gecreëerd waar iedereen zichzelf kan zijn. Het professionele team bestaat uit jonge, enthousiaste en ondernemende mensen met een passie voor- en kennis over film. Alle begeleiders hebben een achtergrond in de filmwereld, zoals studenten aan de Filmacademie, starters in de film- en tv branche of jongeren die in de media werken. Daarnaast hebben alle begeleiders ervaring met het werken met kinderen.

Locaties
Filmkamp wordt tijdens de zomervakantie gedurende vier weken georganiseerd op drie verschillende locaties in Nederland. De locaties zijn in Bloemendaal, Vuren en Loon op Zand. In Bloemendaal verblijven de kinderen op Camping de Lakens, aan de kust. Op Camping Lievelinge in Vuren overnachten de kinderen in een tipi-tent met een zwemstrand op loopafstand. In Loon op Zand verblijven de kinderen op kampeerboerderij de Binnenheide met een grote speelweide.

Filmkamp is toegankelijk voor alle kinderen van negen tot en met veertien jaar. De organisatie wil dat deze kinderen de kans krijgen om deze unieke ervaring mee te maken en houdt de prijs van het kamp laagdrempelig. “Wij geloven dat films de wereld een stukje spannender, mooier of grappiger maken en dat het ongeremd enthousiasme en de rijke fantasie van kinderen hiervoor de perfecte ingrediënten zijn”.

Over Filmkamp
Filmkamp is in 2012 opgericht door regisseur Arjen van Eijk en producer en redacteur Kim van der Voorden. Filmkamp is een zomerkamp waar kinderen, van negen tot en met veertien jaar, in één week werken aan het verfilmen van zelfbedacht verhaal. Het doel van het kamp is om kinderen een uitdagende omgeving te bieden en mediawijsheid mee te geven. Filmkamp vindt gedurende vier weken in de zomervakantie plaats op drie verschillende locaties in Nederland; Bloemendaal, Vuren en Loon op Zand. Filmkamp staat voor een unieke en leerzame ervaring onder professionele begeleiding.

Mobiele versie afsluiten