- Advertentie -
Home Nieuws Jur Botter nieuwe D66-wethouder in Haarlem

Jur Botter nieuwe D66-wethouder in Haarlem

1

D66 Haarlem draagt Jur Botter (51) voor als wethouder. De vacature is ontstaan na het vertrek van Jack van der Hoek. Van der Hoek werd op 8 februari 2016 geïnstalleerd als gedeputeerde voor de provincie Noord-Holland. Botter is in de regio geen onbekende. Hij is al eerder wethouder geweest in respectievelijk Heemstede en Bloemendaal.

Juist omdat het om een periode van twee jaar gaat, vond de partij het belangrijk dat er iemand met ervaring op de rijdende trein kon springen”, aldus fractievoorzitter Dilia Leitner. “Met Botter hebben we een ervaren en deskundige wethouder binnengehaald die ook de regio goed kent.” Botter krijgt WMO, welzijn, volksgezondheid, dienstverlening, cultuur en vastgoed in zijn portefeuille.

Jur Botter is ruim 25 jaar lid van D66 en heeft verschillende (bestuurs)functies in de partij gehad. Hij heeft ruime ervaring als wethouder opgedaan in de deelraad van de Amsterdamse Rivierenbuurt, in Heemstede en Bloemendaal. Naast de bestuurlijke ervaring heeft Jur ook kennis van de portefeuille. De Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO), vrijwilligersbeleid, mantelzorg en volksgezondheid had hij ook eerder al in zijn portefeuilles. Als ambtenaar op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en als projectleider in de gemeente Haarlemmermeer, heeft hij ook veel kennis en ervaring met de portefeuille opgedaan.

Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de fractie en vereerd dat ik deze mooie rol mag vervullen. Het is een eer en unieke kans om namens D66 in de schitterende stad Haarlem bestuurder te mogen zijn. Ik heb er dan ook veel zin in”, aldus Botter. “Via de inhoud van de portefeuilles ken ik inmiddels al een groot aantal spelers in Haarlem. Ook heb ik al met veel Collegeleden in Haarlem samengewerkt. Ik verheug mij er op om binnenkort als een hecht collegiaal team samen te werken in het College van Burgemeester en Wethouders. Ook wil ik goed gaan samenwerken met de Haarlemse raad”, zegt Botter.

Met betrekking tot zijn vroegtijdig vertrek in Bloemendaal kan Botter constateren dat hij veel van deze periode heeft geleerd. “Het was een bijzondere periode. Onvergelijkbaar met wat ik ooit eerder had meegemaakt. Een goede leerschool voor elke plek die je daarna gaat vervullen, vertelde een voorganger mij ooit. En zo zie ik het ook”, geeft Botter aan. “De afgelopen maanden heb ik goed kunnen reflecteren op die periode. Ik heb met verschillende mensen, coalitie en oppositie, geluncht en hebt ook de Nieuwjaarsreceptie van Bloemendaal bijgewoond. Er zit geen wrok en er zijn no hard feelings over en weer.

Jur Botter, die nog in Heemstede woont, komt binnen een half jaar in Haarlem wonen. Naar eigen zeggen kwam Botter al regelmatig in Haarlem en dan niet alleen door het werk. “Ik ben altijd met veel plezier in Haarlem. Je merkt toch heel goed dat Haarlem en alle voorzieningen en faciliteiten van de stad een grote aantrekkingskracht hebben op de inwoners van de omliggende gemeenten. Dat is voor mij niet anders.

Voor zijn benoeming wordt Jur Botter conform het door de Raad vastgestelde beleid gescreend op integriteit. Dit heeft betrekking op het beoordelen van zijn benoembaarheid door onder meer te controleren of er sprake is van onverenigbare zakelijke belangen en nevenfuncties of strafrechtelijke veroordelingen. D66 gaat ervan uit dat Jur Botter tijdens de raadsvergadering van 10 maart wordt benoemd.

Jur Botter is gehuwd en heeft een dochter van 17 en een zoon van 18, die beide in Haarlem naar school gaan.

1 COMMENT

Comments are closed.

Mobiele versie afsluiten