Wervelend optreden Oegandees Kinderkoor Watoto

0

Het Oegandees Kinderkoor Watoto gaf zondagavond 28 februari een wervelend optreden in de Koningkerk aan de Kloppersingel in Haarlem.

Het Watoto Kinderkoor liet door hun concert met het thema ‘Oh, What Love’ de veerkracht van het nieuwe Afrika ervaren. De kinderen zingen, dansen en delen hun verhaal. Het is een energieke mengeling van eigentijdse gospel en traditionele Afrikaanse ritmes.

Alle kinderen in dit koor kennen verlies. Ze hebben één of beide ouders verloren door oorlog of ziekte en zijn nu onderdeel van de Watoto familie. De kinderen wonen in één van de drie dorpen waar ze alles krijgen om gezond en normaal te kunnen op groeien.

De organisatie begon als een reactie op het schrikbarende aantal wezen en kwetsbare vrouwen in Oeganda. De Watoto kinderdorpen zijn een veilige en rustige plek. Een plek van geloof, hoop en doelgerichtheid. Kinderen van 2 tot 12 jaar oud worden in de dorpen opgenomen. Samen met een huismoeder (veelal een weduwe) en zeven andere kinderen vormen zij een gezin. Ze gaan naar school en ontvangen kwalitatief goed onderwijs. Ieder dorp heeft een multifunctioneel centrum voor buitenschoolse activiteiten en kerkdiensten. Medische zorg krijgen de kinderen en moeders in de dorpskliniek.

Watoto neemt kinderen op in een veilige gezinssituatie in plaats van een groot weeshuis. Opgroeiend bij Watoto maken ze deel uit van een gezin. Om dit financieel mogelijk te maken hebben alle kinderen sponsors. Sponsor worden is dé manier om Watoto te ondersteunen. Neem gerust eens een kijkje op de site van de organisate Watoto Nederland.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl.