Haarlemse Evenementenring naar Kunstlijn Haarlem, Veer voor Take me to Church

0

Donderdagavond 17 maart maakte de jury tijdens een feestelijke avond in de Lichtfabriek bekend welk Haarlems evenement het beste evenement van 2015 was. Voor deze derde jaarlijkse editie waren Koorbiënnale Haarlem, Parksessies, Popronde, Kunstlijn Haarlem en het Herdenkingsconcert op 4 mei voor de ring genomineerd. Voor de Veer; Take Me To Church, Schalkwijk aan Zee en Haarlem Cultuur Festival.

Voor het zover was kreeg het publiek een kartonnen bouwpakket en de uitdaging om zelf even snel een simpel festivalkrukje in elkaar te vouwen. Nadat iedereen had plaats genomen op zijn zelf gevouwen exemplaar was het echt tijd voor de uitreikingen. De Veer, de aanmoedigingsprijs voor meest in het oog springende Haarlemse evenement, ging naar Take me to Church. “In een verrassende combinatie wisten zij Haarlemse kerken te verbinden met hedendaagse muziek”, sprak juryvoorzitter Martin de Vries.

Kunstlijn Haarlem is winnaar geworden van de Evenementenring. Joke Breemouer nam de ring namens de Kunstlijn Haarlem in ontvangst. De goede sfeer, laagdrempelig en veel locaties door heel Haarlem gaf de doorslag. De editie 2013 werd gewonnen door Parksessies Haarlem. Editie 2014 door Bevrijdingspop Haarlem.

De Haarlemse evenementenring, een door goudsmid Marijke Mul speciaal voor deze prijs ontworpen ring, symboliseert alles waar de prijs voor staat. De bovenkant van de ring bestaat uit een bolle plaat, hierin bevindt zich de plattegrond van het centrum van Haarlem. Er springen 4 sterren uit, 3 in het zilver en 1 in het goud. Deze staan voor Kunst en Cultuur, vernieuwing en gevestigd. De middelste ster staat voor een mooi podium voor de winnaar. De 4 sterren komen terug in het logo van Haarlem City Marketing. De basis van de ring is ontworpen in de letter H van Haarlem. De gouden ringen om de bovenzijde staan voor verbinding en samenwerking.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl.