Palmpasen met jeugdcluster Moeder van de Verlosserkerk

2

Op zondag 20 maart was het Palmzondag. Dit is de zondag voor Pasen waarop het één van de tradities is dat kinderen een palmpaasstok maken.

Dit is een houten kruis met een broodhaantje erop, dat wordt versierd met crêpe papier en verschillende symbolen die verwijzen naar de gebeurtenissen in de Goede Week. Dat is de week tussen Palmpasen en het Paasfeest, waarin de laatste dagen van het leven van Jezus centraal staan.

Het maken van de palmpaasstok is een gebeurtenis waar vooral de bijna 30 kinderen van het jeugdcluster van de Moeder van de Verlosserkerk in het Haarlemse Schalkwijk naar uitkijken. Het maken van de palmpaasstok is een stevig klusje waar de kinderen al hun creativiteit in stoppen. Maar het resultaat mag er dan ook wezen.

Nadat zij hun palmpaasstok aan iedereen in de kerk hadden laten zien gingen zij op pad om hun ‘Palmpaas’ te overhandigen aan een eenzame of zieke naaste. Dit jaar gingen de kinderen naar het tegenover de kerk liggende Woonzorgcentrum Schalkweide. Dat waren veel vrolijke en blije gezichten, van gevers en ontvangers, op deze kleurrijke zondag morgen.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl.

Advertentie

2 REACTIES

Comments are closed.