Gluren bij de Buren groot succes

0

Afgelopen zondag vond in Haarlem de tweede editie van Gluren bij de Buren plaats. Er waren maar liefst 92 woonkamers gevuld met lokale artiesten die in totaal 276 optredens gaven in Haarlem.

Uit alle enthousiaste reacties van bezoekers, artiesten en deelnemende woonkamereigenaren heeft de organisatie kunnen concluderen dat deze gluur-editie een overweldigend succes was.

Coördinator Bas Reeders: “Na de eerste editie vorig jaar, wisten we dat Haarlem echt een Gluurstad is en dat het concept van Gluren bij de Buren goed aanslaat bij de bewoners en lokale podiumkunstenaars. Maar op volle woonkamers kan je alleen hopen. Dit succes overtreft al onze verwachtingen! Veel locaties zijn zo ongelooflijk goed bezocht. De officiële cijfers zijn nog niet bekend, maar ik verwacht zeker dat er 6000 bezoekers op het evenement zijn afgekomen!

Bezoekers konden genieten van podiumartiesten uit Haarlem. Van opera tot pop, van poezie tot theater. Bas Reeders: “Fantastisch om te zien dat er in Haarlem zo veel artiesten zijn die zich graag willen presenteren. Samen met alle woonkamereigenaren hebben we voor één dag 92 podia kunnen aanbieden. Welk festival kan dit nou zeggen?

Behalve de lokale cultuur een podium bieden, zorgt Gluren bij de Buren er ook voor dat wijkbewoners bij elkaar op bezoek komen en elkaar ontmoeten. Bas Reeders: “Het verleden leert dat hier veel moois uit kan ontstaan in de wijken van Haarlem. Of er huwelijken zijn ontstaan weten we niet, maar dat mensen nu hallo op straat zeggen is al een start!

De organisatie bedankt alle betrokkenen voor hun bijdrage en gastvrijheid! Gluren bij de Buren gaat volgend jaar ongetwijfeld een vervolg krijgen in Haarlem.