Oranje Comité Spaarndam zonder Monique Blom

0

In Spaarndam begon de gekostumeerde optocht vanaf het Biesheuvelplein iets later dan de planning vanwege een regenbui. Er waren 3 categorieën: individueel, groepen en versierde voertuigen met buggy, skelters, fietsen etc. Ook de Drumband Spaarne-bazuin speelde wegens weersomstandigheden niet op de Westkolk.

Bij Aubade voor de burgemeesters Heiliegers en Schneiders werd de burgemeester van Haarlem nog even extra in het zonnetje gezet. Speciaal voor hem als gitaarlemmer was er een optreden door kinderen welke heel goed met hun gitaren overweg konden.

Een moment waarbij een traan werd gelaten was er ook. Na jaren van zeer actieve inzet moest het Oranje Comité Spaarndam afscheid nemen van haar voorzitter Monique Blom.

De Commissie Koningsdag Spaarndam bestaat 95 jaar. De Historische werkgroep was aanwezig met een kraam met allerlei foto, film en archiefmateriaal over 95 jaar Koningsdag.

Aan het einde van de middag was er net als vroeger ringsteekwedstrijden op de fiets voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar! Op de fiets snel een parcours rijden en behendig ringsteken.

Café Spaarndam opende haar Koningsdag met Bernt Schneider en zijn band Fox and the Mayors.

Een reportage van fotoAdSchaap.nl.