Herdenking Dreef monument “de man voor het vuurpeloton”

0

Onder grote belangstelling eerde Haarlem op woensdag 4 mei de landgenoten die in de tweede wereldoorlog hun leven gaven voor het vaderland. Daarna werden allen herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies.

Vanaf de Grote Kerk op de Grote Markt werd een stille tocht gelopen en kransen gelegd bij het monument op de Dreef. Na de twee minuten stilte werd het Wilhelmus gezongen.
Na de twee minuten stilte sprak de burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders een kort woord.

Daarna volgde een kranslegging door leerlingen van de Dreefschool die het monument “de man voor het vuurpeloton” hebben geadopteerd. Burgemeester van Haarlem, instellingen en verenigingen kwamen daarna met een krans. De plechtigheid werd afgesloten met een defilé en bloemleggingen door aanwezigen.

Een reportage van Foto Ad Schaap

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)