Haarlem Night Skate op Kennemer Boulevard IJmuiden

0

Op woensdag 1 juni was de eerste Haarlem Night Skate van 2016 vanuit Velsen. In Velsen was de start om 20 uur bij het Polderhuis in de Velserbroek. Het vooraf inschrijven was niet nodig en deelname is altijd gratis. Het was heerlijk skate weer en dat was te merken aan de grote hoeveelheid deelnemers. Genieten van een heerlijke avond waarbij sportiviteit en ontspanning hand in hand ging.

Na de start vanuit de Velserbroek rolden de skaters via Santpoort en Driehuis richting IJmuiden. De pauze was deze avond op de kop van de Kennemer Boulevard met prachtig uitzicht over de haven. Er stond een frisse wind uit zee. Na de pauze was nog een mooi lus door Velsen en waren de Night Skaters precies voor de bui rond 22 uur weer terug in de Velserbroek.

Iedere Haarlem Night Skate editie heeft een andere route. Ook de pauzeplaatsen zijn iedere keer ergens anders. De Haarlem Night Skate gaat altijd over de openbare weg. Om dit veilig te laten verlopen krijgen zij ondersteuning van de Politie Kennemerland en hebben zij veel vrijwilligers die zich inzetten als verkeersregelaar (blocker). De Haarlem Night Skate is geen wedstrijd.

Een reportage van Foto Ad Schaap.