Haarlem Night Skate ontmoet Burgemeester Frank Dales

0

Wie had dat gedacht? Alle voorspellingen over het weer waren niet best. In het hele land regende het per postcode maar in Velsen en IJmuiden was het droog met daarbij een lekker zonnetje. Een grote groep skaters had zich 15 juni verzameld bij het Polderhuis in de Velserbroek en vertrokken vol enthousiasme aan de vijfde 2016 editie van de Haarlem Night Skate.

Het was een schitterende route met een pauzeplaats op plein 1945 van IJmuiden voor het Gemeentehuis. Hoe leuk is het dan om eerst toegezwaaid te worden door burgemeester Frank Dales en later zelfs een echte Meet & Greet. De president van de Haarlem Night Skate riep door zijn megafoon de deelnemers op tot het maken van groepsfoto om dit gezellige moment te vereeuwigen. Vol verbazing stond de burgemeester te kijken hoe snel de skaters op hun wieltjes zich even op de trappen van het stadhuis verzamelden. Na de pauze volgde er nog een mooie lus door Spaarnwoude.

Woensdag 22 juni is er weer een Haarlem Night Skate. Start om 20.00 uur vanaf de Haarlemse IJsbaan. Dan gaan de Haarlem Night Skaters naar de kerk. De Jopenkerk wel te verstaan.

Iedereen die sportief is of zich sportief voelt kan meedoen aan de Haarlem Night Skate. Kunnen skaten en remmen is wel belangrijk. Deelname is altijd gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Kom naar de start en rol lekker ontspannen twee uurtjes mee.

Een reportage van Foto Ad Schaap.