Haarlem Night Skate naar de Jopenkerk

0

Op 21 juni begon de zomer en dat heeft de Haarlem Night Skate op woensdag 22 juni gemerkt. Een schitterende zomeravond om, en een rondje door, het mooie centrum van Haarlem te skaten.

De tocht begon om 20 uur vanaf de IJsbaan in Haarlem. Ruim 400 deelnemers aan de start en samen rolden de groep via Haarlem Noord richting het centrum van Haarlem. Bij de Jopenkerk aan het Hortusplein werden zij hartelijk ontvangen en was het even genieten van de nodige verfrissing. Een lekker flesje water, sportdrankje of zelf een heerlijk Haarlems Jopen biertje (alcohol vrij!) vanuit de Jopenkerk. Na de pauze verder door Haarlem en rond 22 uur waren de skaters weer terug bij de IJsbaan.

Woensdag 29 juni vanuit Velsen naar Haarlem
Aanstaande woensdag 29 juni is de volgende en zevende Haarlem Night Skate van 2016. Het verzamelen is vanaf 19:30 uur op het parkeerterrein bij het Polderhuis in de Velserbroek. Er is hier voldoende parkeergelegenheid. Ook woensdag 29 juni heeft de Haarlem Night Skate een leuke route. De start is dan wel in Velsen maar de route gaat naar Haarlem. De pauze is dit keer midden op het Frans Halsplein in Haarlem. Na de pauze volgt dan nog een mooi lus door Haarlem en rollen de skaters weer terug naar Velsen om daar rond 22 uur weer terug te zijn bij het Polderhuis in de Velserbroek. De totale route is vlak en ongeveer 22km lang en voor de geoefende skate perfect te doen.

Een reportage van Foto Ad Schaap.