Eerste finalisten Gitaarlem Talent Award 2016 bekend

0

Voor de derde editie van de Gitaarlem Talent Award is de organisatie op zoek naar jonge talenten, die een nieuw geschreven lied ten gehore brengen. In twee voorrondes kunnen singer-songwriters tussen de 16 en 28 jaar zich aanmelden via gitaarlem@gmail.com. De winnaar wint een plek op de grote finale op maandag 28 november in de Philharmonie Haarlem.

Eerste Gitaarlem voorronde
De eerste voorronde was zaterdag 25 juni op het festival Zomer in de Zaanen. De kandidaten werden beoordeeld door een vakkundige jury. Na veel wikken en wegen werd de eerste finalist John-Lewis Cabot en Sanne Brouwer tweede. Zij gaan door naar de grote finale avond.

Festival Zomer in de Zaanen
Op zaterdag 25 juni was het Zomer in de Zaanen. Een festival met eten en drinken, muziek en vermaak op schaal van een stadswijk. Doel is om de binding tussen mensen in de wijk te bevorderen door buurtbewoners op een gezellige manier met elkaar in contact te brengen onder het motto ‘Voor de buurt, door de buurt’. Elke editie brengt meer dan 2.500 bezoekers op de been. Van 14.00 tot 23.00 uur zijn er verschillende activiteiten geprogrammeerd

Tweede Gitaarlem voorronde
De tweede voorronde staat op het programma van zondag 4 september tijdens het festival Schalkwijk aan Zee. Op de festivals worden de kandidaten beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit prominenten uit de muziekindustrie.

Festival Schalkwijk aan Zee
Op zondag 4 september is recreatiepark de Molenplas alweer voor de vijfde keer het decor van Schalkwijk aan Zee. En bij dit lustrum is Gitaarlem wederom van de partij. Tussen 12.00 en 19.00 kunnen bezoekers genieten van singer-songwriters en rock & roll van Haarlemse bodem. De festivalgangers kunnen er terecht voor dans-, sport en muziekworkshops. Maar ook voor een drankje, wereldse happen en de relaxte sfeer waar Schalkwijk aan Zee sinds de eerste editie in 2012 om bekendstaat

Stichting Gitaarlem
Net als vorig jaar is Stichting Gitaarlem weer een samenwerking aangegaan met de festivals Zomer in de Zaanen en Schalkwijk aan Zee, Hart en de vereniging Hart muziekschool en het Conservatorium Haarlem. Op deze wijze is de competitie over de stad uitgezet. De grote finale vindt wederom plaats in de Haarlemse Philharmonie op maandag 28 november. De invulling van die finale is nog niet bekend, maar het zal ongetwijfeld weer een indrukwekkende avond worden met veelbelovende prijzen. De winnaar van vorig jaar, Jurre van der Linden, zal in ieder geval zijn winnende nummer van 2015 ten gehore brengen.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)