Grachtenloop: 2000 euro naar Make-A-Wish Nederland

0

Vrijdag 24 juni 2016 klonk voor de 22e keer het startschot van de Haarlemse Grachtenloop. Het evenement is een heerlijke midzomeravond loop in het hartje van Haarlem.

Het parcours ging natuurlijk langs de grachten en singels. Ook door het prachtige oude centrum van Haarlem en langs diverse culturele en toeristische trekpleisters zoals bijvoorbeeld het Frans Hals museum. Langs dit fraaie parcours stond enthousiast publiek aan te moedigen en er was live muziek op meerdere locaties. De grachtenloop staat jaarlijks garant voor een gezellige en sportieve avond voor jong en oud.

Goede Doel deze editie was Make-A-Wish Nederland
Make-A-Wish Nederland (voorheen Doe Een Wens) vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen. Door deelname aan de Halve van Haarlem en de Grachtenloop kunnen gezonde kinderen en hun ouders (of deelnemers) meehelpen de wenskinderen weer te laten ervaren wat de kracht van kind zijn is.

Make-A-Wish Nederland werkt eraan om álle kinderen en jongeren met een levensbedreigende ziekte een wensvervulling te geven. Naast tijd en aandacht is ook geld nodig om die wensen te vervullen. Want behalve het regelen van alle praktische zaken rondom de wens, neemt Make-A-Wish Nederland ook alle kosten voor haar rekening. Hoe meer geld er binnenkomt, hoe meer wensen er jaarlijks vervuld kunnen worden.

Sinds de oprichting in 1989 beleefden al meer dan 5.000 levensbedreigend zieke kinderen hun fantastische wens. Om deze wensen te vervullen steunt Make-A-Wish Nederland op donateurs, vrijwilligers en fondsenwervende acties. Meer hulp betekent dat meer wensen in vervulling gaan.

Een reportage van Foto Ad Schaap.