Café Emrah week gesloten

0

Burgemeester legt sanctie op

Op grond van het Haarlemse horecasanctiebeleid heeft burgemeester Schneiders een sluiting opgelegd aan Café Emrah, Kennemerstraat 25 zwart. Het café is van 1 juli tot en met 7 juli gesloten. Tijdens gemeentelijke controles in mei en juni 2016 was zes keer geen leidinggevende in het café aanwezig. Het café overtreedt daardoor de Drank- en Horecawet.

Eerder deze maand moest café Emrah tijdens het weekend eerder dicht doordat er een terras zonder vergunning in gebruik was èn er geen leidinggevende in het bedrijf aanwezig was.

Horecasanctiebeleid
De gemeente Haarlem hanteert het horecasanctiebeleid om mogelijke overlast van horeca in de stad te beperken. Door heldere regels af te spreken en snel te reageren op klachten van omwonenden kunnen woningen en horecabedrijven op goede wijze naast elkaar bestaan. Bij de eerste overtreding krijgt het horecabedrijf een waarschuwing. Bij een tweede overtreding binnen een half jaar legt de burgemeester een sanctie op.