Openingswedstrijd Honkbalweek Haarlem 2016 gewonnen door Japan

Op vrijdag 15 juli vond om 19.00 uur in het Pim Mulierstadion de eerste wedstrijd plaats van de Honkbalweek Haarlem 2016.

Tijdens de eerste drie innings leek Curaçao de wedstrijd naar zich toe te trekken. Curaçao pitcher Raydel Isabella gooide twee slagmannen van Japan (Mampei Kobayashi en Taisei Yoshida) met 2 prachtige pick-offs van het eerste honk af. Daarnaast wist Luis Veloz over de thuisplaat te komen waardoor de stand 1-0 voor Curaçao was.

In de vijfde inning kwamen de Japanners dankzij Kazuki Tanaka op gelijke stand. In de zesde inning wisten de Japanner, onder meer dankzij een homerun van Tasuhiko Satoh 2 punten binnen te slaan. Pitcher Raydel Isabella werd gewisseld voor Temesh Lourens die met zijn eerste worp meteen het nakijken had: met een geweldige honkslag van Akihiro Yamamoto kwamen Ryoya Kaneko en Yoshikazu Kutsukake over de thuisplaat. 5-1 voor Japan.

In de zevende inning brachten de Japanners de stand op 9-1. Eerst wist Yoshida over de thuisplaat te komen. Pitcher Temesh Lourens werd vervolgens vervangen door Ramses Jamanika. Yamamoto, Tanaka en Suto hadden echter geen moeite met de nieuwe pitcher en zorgden voor de volgende drie punten voor Japan. 9-1 in het voordeel van Japan.

In de negende inning knalde Yoshikazu Kutsukake de bal links over het hek en daarmee de tweede homerun van deze wedstrijd. Curacao had hier nog maar weinig op in te brengen waardoor de eindstand 10-1 voor Japan was.

Tatsuhiko Satoh werd uitgeroepen tot Player of the Game (3-uit-5, 2 RBIs, HR, 2B).

Voor meer informatie, tickets en het programma kunt u terecht op honkbalweek.nl.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)