Nederland pakt winst bij eerste wedstrijd Honkbalweek Haarlem

0

In een volledig uitverkocht Pim Mulierstadion speelde Nederland zaterdagavond 16 juli zijn eerste wedstrijd bij de Honkbalweek Haarlem. Voor Curaçao was het de tweede wedstrijd in het toernooi.

Een optreden van Maestro Mikel & De Einzel Gang met het nummer “Stad van de Muggenplaag” ging vooraf aan de wedstrijd.

Orlando Yntema begon als starting pitcher voor Nederlanden en keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan doordat Edinho Meyer met een slag richting het rechterveld Shurendell Mujica over te thuisplaat wist te brengen.

In de tweede inning maakte Nederland een punt met een homerun van Gianison Boekhoudt die de bal ver over het hek in het rechtsveld ramde. Dit was alweer de vijfde homerun van het toernooi in drie wedstrijden. Curaçao – Nederland: 1-1, publiek uit zijn dak.

Van de derde tot en met de vijfde inning werd er mooi honkbal gespeeld, aantrekkelijk voor het publiek, maar zonder wijzigingen in de score. In de zesde inning echter kwamen Christopher Garia en Stijn van der Meer over de thuisplaat na een loeiharde slag over de grond van Dwayne Kemp. Tussenstand: 1-3 voor Nederland, publiek in extase.

De laatste bijschrijvingen op het scoreboard werden in de zevende inning gedaan. Nick Urbanus, Christopher Garia en Yurendell de Caster scoorden in deze inning. Hierna wisten beide teams de scores ongewijzigd te houden. Eindstand Curaçao – Nederland: 1-6.

Een mooie wedstrijd, ook voor het publiek, waarin van alles viel te zien op het veld. Ook het weer speelde prima mee, want nadat de wedstrijd was afgelopen begon het pas te regenen, hartelijk dank, weergoden! Wel jammer voor iedereen die nog naar huis moest lopen of fietsen…

Australië vs Chinese Taipei
De andere wedstrijd die zaterdag werd gespeeld ging tussen Australië en Chinese Taipei. Australië ging er in deze wedstrijd met de winst vandoor: 9-5.

Voor meer informatie, tickets en het programma kan je terecht op www.honkbalweek.nl.
Meer honkbalnieuws is te vinden op www.fastballmagazine.nl.