Honkbalweek Haarlem: Chinese Taipei kansloos tegen Nederland

0

Op een zonovergoten zondag, alweer de derde speeldag in de 28e Haarlemse Honkbalweek, en in een tot de nok volgeladen Pim Mulierstadion was het rond 14.00 uur tijd voor de wedstrijd Nederland vs Chinese Taipei.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de dames van het Nederlands Oranje Softbal team onder de 22 gehuldigd voor het behalen van de EK titel in Tsjechië. Daarna was het tijd voor de line-up van de honkbalspelers.

Wederom leuk honkbal in de eerste drie innings die wel puntloos bleven. In de vierde inning sloeg Stijn van der Meer een linedrive richting rechts en kwam op het eerste honk te staan. Een homerun van Yurrendell de Caster zorgde voor de eerste twee punten van Nederland.

De zesde inning zorgde voor de volgende verandering op het scoreboard. Chinese Taipei pitcher Jhih Long Yang had het moeilijk met de Nederlandse slagploeg. Lampe kon over de thuisplaat lopen dankzij een tweehonkslag van Dashenko Ricardo. Een paar doorgeschoten ballen zorgden ervoor dat ook Ricardo zelf veilig over de thuisplaat kon gaan. Tussenstand Nederland vs Chinese Taipei: 4-0.

Christian Diaz scoorde in de zevende inning op een honkslag van Gilmer Lampe. Inmiddels stonden Lampe en Ricardo stonden op het tweede en derde honk terwijl Nick Urbanus aan slag was. Deze ramde op een worp van Liao de bal over het hek in het rechtsveld en zorgde zo voor nog eens drie Nederlandse punten. Stand: 8-0 in het voordeel van Nederland.

Omdat beide teams verder niet wisten te scoren werd dit ook de eindstand.

Japan vs Australië
De tweede wedstrijd van vandaag ging tussen Japan en Australië. Deze eindigde in een 3-4 voor Australië.

Voor meer informatie, tickets en het programma kan je terecht op www.honkbalweek.nl.
Meer honkbalnieuws is te vinden op www.fastballmagazine.nl.