Nederland wint derde wedstrijd op rij in de Honkbalweek Haarlem

0

De wedstrijd van Nederland tegen Japan op dinsdag 19 juli stond in het teken Legends Day. Mart Smeets hield rond 19.00 uur een mooie toespraak over de legends uit de Nederlandse honkbalhistorie. Eén voor één kwamen deze legends onder luid applaus het veld op.

Na deze ceremonie was het tijd voor de wedstrijd Nederland – Japan. Het Pim Mulierstadion zat weer goed vol en het publiek was helemaal klaar voor een spannende pot honkbal.

De eerste innings waren echte pitcherduels. Niet saai, maar lekker snel spel zodat het publiek zich niet hoefde te vervelen. In de derde inning kwam Japan voor het eerst aan scoren toe. Yamamoto sloeg een grondbal richting De Caster. Pitcher Lars Huijer liep naar het eerste honk om deze te verdedigen maar het lukte hem niet om de bal goed in de handschoen te krijgen waardoor Yamamoto safe was op het eerste honk. Een pickoff poging van Huijer richting De Caster ging helaas ook mis waardoor Yamamoto probleemloos op het tweede honk wist te komen. Een line-drive van Ishii richting rechtsveld hielp Yamamoto naar het derde honk. Hij werd echter doorgestuurd door de derdehonkcoach richting de thuisplaat. Rechtsvelder Christian Diaz smeet de bal nog loepzuiver richting de thuisplaat maar Yamamoto wist zonder kleerscheuren de thuisplaat te raken. 1-0 voor Japan.

In de slagbeurt van Nederland in de vierde inning kwam Remco Draijer door een knappe honkslag op twee. Van der Meer kreeg Draijer helaas niet verder in zijn slagbeurt. De Caster echter lukte dat wel met een honkslag richting middenveld. Door de aangooi naar thuis in een (mislukte) poging om Draijer uit te maken kon De Caster door naar twee. Boekhoudt kreeg vier wijd (de Japanse ploeg was blijkbaar bang voor weer een homerun van Boekhoudt). Hierna was het de beurt aan Dwayne Kemp die met een tweehonkslag De Caster over de thuisplaat hielp. Tussenstand Nederland – Japan: 2-1.

In de zesde inning was het weer aan Japan om een wijziging op het scoreboard te maken. Een pickoff poging op drie door pitcher Huijer ging volledig de mist in en Yamamoto kon rustig wandelend over de thuisplaat stappen. Tussenstand 2-2. De spanning op de tribunes steeg. De slagbeurt van Nederland zorgde ervoor dat het publiek weer wat rustiger kon ademhalen. Boekhoudt wist te scoren op een doorgeschoten bal. 3-2.

De zevende inning zorgde echter weer voor samengeknepen billen op de stoeltjes langs het veld. Een doorgeschoten bal hielp Yoshida over de plaat. 3-3. Nederland kwam in zijn slagbeurt echter sterk terug. Met een infield-hit kwam Stijn van der Meer op het eerste honk. De Caster knalde de bal met een streep richting het derde. Van der Meer op twee en De Caster op één. Boekhoudt werkte vervolgens de bal richting de Japanse korte stop die foutief aangooide naar het tweede honk om de gedwongen loop van De Caster tot een nul te degraderen. Doordat de bal doorschoot wist Van der Meer te scoren en De Caster veilig op drie te komen. Dwayne Kemp sloeg vervolgens de bal richting midveld waarop De Caster het volgende punt voor Nederland kon laten bijschrijven. Tussenstand Nederland – Japan: 5-3.

Tenslotte maakte de Nederlandse ploeg de Japanners volledig af door in de achtste inning nog eens twee punten te scoren. Nick Urbanus en Van der Meer gingen probleemloos over de thuisplaat. 7-3 voor Nederland. Japan wist in zijn laatste slagbeurt in de negende inning niks meer te doen aan deze score.

Chinese Taipei vs Curaçao
Eerder deze dag speelden Chinese Taipei en Curaçao tegen elkaar. In deze wedstrijd ging Chinese Taipei er riant met de punten vandoor: 7-0.

Voor meer informatie, tickets en het programma kan je terecht op www.honkbalweek.nl.
Meer honkbalnieuws is te vinden op www.fastballmagazine.nl.