Nederland verslaat ook Australië in Honkbalweek Haarlem

0

Op woensdagavond rond de klok van 19.00 uur werd de wedstrijd Nederland – Australië gestart in de Honkbalweek Haarlem 2016. De wedstrijd werd voorafgegaan door een live optreden van zangeres Kelly Beukers die prachtig de volksliederen van de teams zong.

Mooi weer, volle tribunes, lekker eten en drinken en het Nederlands honkbalteam op het veld klaar voor een spannende wedstrijd tegen Australië! Wat wil een mens nog meer? Nederland punten zien scoren natuurlijk! En dat gebeurde dan ook meteen in de eerste inning. Christopher Garia sloeg de bal ver het linksveld in en kwam daardoor meteen op het tweede honk terecht. Yurrendell de Caster wist hem vervolgens veilig over de thuisplaat te krijgen. 1-0 voor Nederland in de eerste slagbeurt. Australië kwam meteen met een antwoord: Trent Oeltjen sloeg de bal als een raket over het hek en maakte daarmee meteen de stand gelijk.

Het publiek moest op de volgende punten wachten tot de derde inning. Nick Urbanus, Chris Garia en De Caster scoorden in een rommelige inning van verdediger Australië. Pitcher Wilson Lee maakte schijn waardoor de Nederlanders een honk konden doorschuiven. Een homerun van Gilmer Lampe hielp, buiten zichzelf, Boekhoudt over de thuisplaat. 6-1. In de slagbeurt van Australië scoorde D’Antonio op een slag van Nilsson. 6-2 in het voordeel van Nederland.

Opnieuw een homerun in de zevende inning, deze keer ramde Dwayne Kemp de bal in het linksveld over het hek. 7-2 voor Nederland. En daar bleef het qua punten verder bij in deze wedstrijd. Een optreden van Mick Harren met het nummer De Vlieger maakte de honkbalavond voor veel fans tot een onvergetelijke avond.

Japan vs Chinese Tapei
Eerder vandaag speelden Japen en Chinese Taipei tegen elkaar. Er werd slechts één keer gescored: 1-0 in het voordeel van Japan.