De reus Cajanus liet zich zien op Korenlint

0

Op 10 en 11 september 2016 was er in het kader van het Haarlemse Korenlint een preview te zien van ‘Cajanus – een gigantische opera’, het nieuwe muziektheaterspektakel van Zangstudio Haarlem dat op 16 maart 2017 in première gaat in de Grote of St. Bavokerk van Haarlem.

In de Foyer van de Philharmonie bracht het 80 koppige projectkoor, maar ook de reus Daniël Cajanus (gespeeld door Michel Poels), enkele delen uit de kersverse opera ten gehore. Componist Egon Kracht nam zelf plaats achter de vleugel. Het geheel stond onder muzikale leiding van Petra Ehrismann.

De attractie Cajanus
De Finse reus Daniël Cajanus trok aan het begin van de 18e eeuw door Europa en belandde via Londen, Parijs en Café Blaauw Jan in Amsterdam uiteindelijk in Haarlem in het Proveniershuis, alwaar hij stierf. Hij verdiende zijn geld door zichzelf tentoon te stellen in vorstenhuizen en op jaarmarkten. Zangstudio Haarlem ging op zoek naar de mens achter de attractie en gaf Hetty Heyting opdracht een operalibretto te schrijven. De regie zal in handen zijn van Vincent van den Elshout.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)