Vrouwenkoor Malle Babbe met jarige Leny van Schaik op Korenlint

0

Het Korenlint is inmiddels niet meer weg te denken uit Haarlem, de stad die zelf alleen al meer dan 60 koren telt in allerlei genres en soorten en maten.

Tijdens het Korenlint laten de koren in optredens van 20 minuten op mooie locaties horen wat ze in hun mars hebben. Eén van de bekendste koren uit Haarlem is natuurlijk het vrouwenkoor Malle Babbe onder leiding van Leny van Schaik. Laat die nou toevallig ook op zondag 11 september jarig zijn.

Het koor, bestaande uit 43 leden, ontleent haar naam aan een schilderij van de Haarlemse schilder Frans Hals, waarop een vrouw wordt afgebeeld die duidelijk de vrolijke kanten van het leven kent. Vrouwenkoor Malle Babbe put uit een veelomvattend en zeer gevarieerd repertoire, waardoor kan worden beantwoord aan iedere vraag, van het klassieke tot en met het lichtere genre.

Een reportage van Foto Ad Schaap.