Vitaminstore Halve van Haarlem

0

Bijna 4.000 hardlopers door regio Haarlem

Zondag 25 september klonk het startschot voor de 32ste Vitaminstore Halve van Haarlem. De bijna 4.000 deelnemers zorgden voor een fantastische sportieve sfeer door de regio Haarlem. De route begon in het stadshart van Haarlem, waar tevens het startschot werd gegeven. De deelnemers liepen door het bruisende Haarlem om vervolgens een afwisselend parcours te lopen langs Het Wapen van Bloemendaal, De Stinkende Emmer, de duinen van Zandvoort en Het Houtmanpad. Zij werden onderweg aangemoedigd door bands en acts en eenmaal gefinisht zochten velen van hen één van de Haarlemse terrassen op. Hierdoor was het nog lang gezellig in de Haarlemse binnenstad.

Het was weer een schitterende dag voor de lopers, echter voor de deelnemers van de Halve Marathon had het iets minder warm mogen zijn. Om 11:30 uur gaf Ron Honsbeek van Make a Wish het eerste officiële startschot van de dag, gevolgd door de 10 kilometer en de Halve Marathon waar dit jaar maar liefst 1.500 hardlopers aan deelnamen. Hierna stonden honderden kinderen klaar met kaboutermutsen en zweetbandjes op, om deel te nemen aan de Overspaerne Kabouter en-Kids Run. De bedrijvenloop was ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd met 50 teams.

De Halve Marathon werd bij de mannen gewonnen door Kiptum James Barmasai, met een top tijd van 1:03:27. Bij de vrouwen ging Gichia Tabitha er met een tijd van 1:13:35 er met de prijs vandoor.

Opbrengst Make a Wish €2.450,-
Make a Wish is het goede doel van de Vitaminstore Halve van Haarlem. Deze organisatie realiseert de liefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Het bedrag van €2.450,- is het resultaat van alle deelnemers die bij inschrijving een vrijwillige bijdrage hebben gedaan ten behoeve van dit mooie doel. Uit handen van Jerry Buitendijk, directeur van organisator SportSupport Kennemerland, nam Ron Honsbeek de cheque in ontvangst.

De organisatie kijkt terug op een sportieve zondag met prachtig weer en bedankt alle deelnemers!

Een reportage van Foto Ad Schaap en Hans van Leuven.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)