Sinterklaas weer veilig in Haarlem aangekomen [update: video]

1

Gelukkig, Sinterklaas is zondag 13 november weer veilig in Haarlem aangekomen. Dat was nog best spannend. De pakjesboot was direct na de landelijke intocht doorgevaren naar Haarlem.

Rond 5 uur in de morgen lag de boot voor een dichte Schoterbrug die in storing stond en niet open kon. Het zag er lange tijd naar uit dat de monteurs de klus niet konden klaren voor de door de organisatie gestelde deadline van 11 uur. Een noodscenario met een andere boot welke al in het Haarlemse Spaarne lag werd in het leven geroepen. Vijf voor 11 hadden de monteurs de bediening van de brug weer op orde en ging deze open.

De vaartocht met Sinterklaas en Pieten verliep vlekkeloos met op de kades duizenden liefhebbers van dit mooie feest. Amerigo, het paard van Sinterklaas, had wel wat stress opgelopen zo bleek op de kade. Na een lekkere wortel voor hem kon de rijtoer door Haarlem beginnen.

Het zat Sinterklaas en zijn Pieten niet mee deze dag. De paaltjes in de weg bij de toegang tot de binnenstad waren niet naar beneden te krijgen en eenmaal op de Grote Markt aangekomen, stond de nieuwe burgemeester van Haarlem niet klaar voor ontvangst. Gelukkig stonden er wel honderden kinderen met ouders en fans klaar voor een warm welkom.

De bedreigingen rond Sinterklaas en met name zijn Pieten waren via de mailbox van de organisatie dermate serieus dat voor deze intocht een beveiligingsbedrijf was ingezet. Gelukkig konden de beveiligers op de achtergrond blijven en verliep de intocht in Haarlem zonder incidenten.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)

1 REACTIE

  1. In het artikel van de intocht van Sinterklaas.
    Staat dat de boot van de Sint voor de schoterbrug lag maar dat klopt niet het is de
    Schouwbroekerbrug op de grens van Haarlem en Heemstede.

Comments are closed.