Jubileumviering 50 jaar Moeder van de Verlosserkerk

0

Op 26 november 1966 werd door Mgr. Drs. Th. H. J. Zwartkruis Bisschop van Haarlem de Moeder van de Verlosserkerk geconsacreerd. Vijftig jaar parochiegemeenschap Schalkwijk is een periode waarin er veel is gebeurd. In de samenleving, het kerkelijk leven, de parochie en natuurlijk in ieders persoonlijk leven.

Reden genoeg om hier eens bij stil te staan en in de parochiegemeenschap 50 jaar na dato op zaterdag 26 en zondag 27 november een feestelijk weekend te organiseren.

Zaterdagmiddag 26 november begon het feest door middel van een gezellig samen zijn met een lied, een anekdote, dans, muziek en lekker eten.

Zondag 27 november was de Jubileumviering in de Moeder van de Verlosserkerk met de gezamenlijke koren van de parochiegemeenschap onder leiding van Ben Kamer. De voorgangers waren Pastoor Bart Putter, kapelaan Nico Kerssens en diaken Gert Jan van der Wal.

In de overweging vroeg kapelaan Nico Kerssens; ‘Wie moeten wij nu eigenlijk feliciteren? Moeten wij de tegen deze paal, vloer of dak van de kerk zeggen gefeliciteerd? Wat betekent het om hier samen te zijn en 50 jaar kerk te vieren?

Afgelopen weken liep de kapelaan rond met een rol papier waarop de mensen die hij tegen kwam het antwoord konden schrijven op zijn vraag, waar denk je aan als wij het over de kerk hebben. Antwoorden als klokken, zingen, geloof, doop, altaar, kerst en communie verschenen onder andere op de lange rol.

De kapelaan gaf een samenvatting van de verhalen; ‘Vijftig jaar is het gebouw een thuis voor zoekende en gelovige mensen. Het is een thuis om te vieren en dankbaar te zijn. Een thuis om stil te worden, te rouwen en afscheid te nemen. Een thuis waar je binnen kunt lopen om een kaarsje op te steken. Om 50 jaar samen te komen en inspiratie te mogen ontvangen en te geven en met deze inspiratie verder te gaan in het leven en met elkaar. Daar kunnen wij vandaag elkaar mee feliciteren’.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)