Volg me wint juryprijs tijdens finale filmwedstrijd Shoot Your Shot #12

0

Laura Bakker en Sjors Mans hebben met hun film ‘Volg me’ de juryprijs gewonnen tijdens de feestelijke finale van Shoot Your Shot #, de filmcompetitie van de Filmschuur. ‘Volg me’ is vanaf donderdag 15 december 2016 een week te zien als voorfilm bij alle films van de Filmschuur. De korte film van 5 minuten gaat over vloggers en hun invloed op een jonge generatie.

Over de film van Laura en Sjors schreef de jury: “Hier klopte alles. De krachtige visuele beeldtaal en inhoud sluiten naadloos op elkaar. Het engagement van dit werk overtuigd en zet aan tot nadenken zonder dat het moralistisch wordt. Alle keuzes die in dit project zijn gemaakt zijn goed doordacht”.

‘Volg me’ wordt van donderdag 15 t/m woensdag 21 december vertoond als voorfilm bij alle films van de Filmschuur. Daarnaast kregen de winnaars een waardebon van Open Studio aangeboden en EYE Filmmuseum Amsterdam biedt een plek aan in de MovieZone Jury op één van de grote filmfestivals en gratis toegang voor het MovieZone Talent Day.

‘Beautiful Girl’ van Tamar Aydin won de publieksprijs. Deze film is komende zondag 18 december te zien bij de voorpremière van de film ‘La La Land’ De film won ook de derde jury prijs: ‘Het feel-good gehalte van deze film werkt aanstekelijk. Dat we ons zo konden meeleven met deze korte film is er knap”, aldus de jury.

De tweede juryprijs ging naar de film ‘Nog even niet’ van Kate Hummel. ‘De sterke geluidmontage en de spaarzame maar effectieve dialogen villen op. Dit alles heeft geleid tot een overtuigende en rake film’.

Een eervolle vermelding ging naar Lars Muller met zijn animatiefilm ‘Runner’s High’. De jury had enorm veel bewondering voor de gekozen vorm van de maker.

De jury bestond dit jaar uit editor Pelle Asselberg, actrice Rian Gerritsen, filmconsulent Monique Ruinen, filmjournalist Hugo Emmerzael en Film- en Toneelschuur Ambassadeur Sem Anne van Dijk.

Shoot Your Shot # is een korte film competitie voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar. Dit seizoen was het thema Rauw. In oktober volgden zij een Tips & Tricks workshop van regisseur Mijke de Jong. Enkele weken later kregen zij een montage workshop van Jelle Helwig van Open Studio.

De winnende films zijn te zien op www.shootyourshot.nl
De vertoonde finale films waren: ‘5 Poten’ van Hesce Mourits, Hannah Machiels & Aesha, ‘Beautiful Girl ‘ van Tamar Aydin ‘Deceptions of the Heart’ van Rosa de Sanders, Tom van der Zwaag & Lisa Straatman, ‘Faking Paradise’ van Marit Mesman & Julia de Keulenaar, ‘Gespeelde werkelijkheid’ van Berne Vendel, ‘Heavy Metal’ van Vasco Vlasveld, ‘Nog even niet’ van Kate Hummel, ‘Opzoek naar de rauwheid’ van Bloem van der Linde & Noa Sussenbach, ‘Rauw‘ van Marijne Schrama, ‘Rauw in jezelf’ van Rosa Kreulen & Stella Matthes, ‘Runner’s High’ van Lars Muller, ‘Thoughts’ van Cas Doornik, ‘Vloed’ van Kika Schipper, Floor Spiekema & Simone Abelen, ‘Volg me’ van Laura Bakker & Sjors Mans, ‘Vriendschaap’ van Charlotte Bernson