- Advertentie -
Home Top Duizenden Nederlanders gaan op 1 januari weer Nieuwjaarsvegen

Duizenden Nederlanders gaan op 1 januari weer Nieuwjaarsvegen

0

Rood papier, verschoten vuurpijlen; de straten liggen op Nieuwjaarsdag vol met vuurwerkresten. Die zijn slecht voor het milieu én zien er ongezellig uit.

Voor het derde achtereenvolgende jaar zullen duizenden Supporters van Schoon het nieuwe jaar weer vegend inluiden. Want iedereen gaat weer Nieuwjaarsvegen. Meedoen is heel makkelijk: pak op 1 januari om 12.00 ’s middags een bezem, veger en/of blik en ga de straat op. Als het goed is, vind je daar je buren, die je meteen even de beste wensen kunt wensen.

Vuurwerkafval
Op nieuwjaarsdag ligt er het nodige vuurwerkafval op onze stoepen. Deze vuurwerkresten zijn niet alleen schadelijk voor het milieu maar leiden ook tot ergernis in de buurt. Daarom is het belangrijk dat deze zo snel mogelijk opgeruimd worden. Zo wordt er niet alleen voor een schone omgeving gezorgd maar ook voor een betere sfeer in de buurt.

Meld je straat aan
Nieuwjaarsvegen is goed voor het milieu en goed voor de buurt. Bovendien is het hartstikke gezellig. Zeker als de hele straat meedoet en er voor, tijdens en na het vegen iemand zorgt voor koffie of warme chocolademelk. Wie meedoet met Nieuwjaarvegen, kan zichzelf, de hele straat of buurt aanmelden op www.supportervanschoon.nl. Daarmee laat je zien dat je een schone leefomgeving belangrijk vindt.

Perfecte voorbereiding
Als Supporter van Schoon kun je via de site een gratis Nieuwjaarsveegpakket aanvragen. Wil je je extra goed voorbereiden op jouw eerste goede daad van het jaar? Neem dan ook de ongeschreven Nieuwjaarsveeg-regels door die te vinden zijn op www.supportervanschoon.nl.

Deel je goede daad met iedereen: #Nieuwjaarsvegen
Foto’s van Nieuwjaarsveegactie kunnen weer gedeeld worden op social media met de hashtag: #Nieuwjaarsvegen. De leukste veegfoto’s winnen een echte Supporter van Schoon sjaal.

Over Supporter van Schoon
Supporter van Schoon is een landelijk initiatief van Stichting NederlandSchoon. NederlandSchoon verenigt mensen die het belangrijk vinden om in een schone omgeving te leven. Door gelijkgestemden (publiek, organisaties, gemeenten) lokaal met elkaar te verbinden en te activeren, maken we zo een grotere vuist tegen zwerfafval. Samen staan we sterker voor een schone buurt. Kijk voor meer informatie en acties in de buurt op www.supportervanschoon.nl.

Mobiele versie afsluiten