Krokusvakantie in het Frans Hals Museum: Hongaarse middag en kinderactiviteiten

0

De krokusvakantie start op zondag 19 februari in het Frans Hals Museum met een Hongaarse middag. Van 12 – 17 uur kunnen bezoekers de tentoonstelling Hollandse meesters uit Boedapest bekijken.

Daarnaast kan men genieten van Hongaarse muziek, Hongaarse lekkernijen, informatie krijgen over de rijke cultuur van het prachtige Boedapest en er zijn gratis lezingen.

Gratis lezing
Om 14 en 15 uur zijn er gratis lezingen bij de tentoonstelling van ca. 30 minuten. De lezingen vinden plaats in het Frans Hals Atelier. Aanmelden vooraf is niet nodig. Vol = vol.

Kinderactiviteiten

‘Zoek jezelf’ tijdens de Hongaarse middag
Tijdens de Hongaarse middag op zondag 19 februari kunnen kinderen van 4 tot 11 jaar zich verkleden! Kinderen kiezen de attributen van een persoon op een schilderij, waarna ze verkleed op zoek gaan naar hun evenbeeld in het museum. Het museum verandert hierdoor op de Hongaarse middag in een levend schilderij waarin je zomaar de rijke dame Willemina van Braeckel, Trijntje het dienstmeisje of de stoere officier Michiel de Wael in de gangen kan tegenkomen. Als het evenbeeld gevonden is kan mama, opa, zus of een ander een foto maken en de ‘selfie’ opsturen. De leukste foto’s komen op de website. Na afloop is er voor de deelnemers een kleine verrassing! De toegang voor kinderen is gratis; aanmelden is niet nodig.

Krokusvakantie kleurwedstrijd
Tijdens de krokusvakantie organiseert het Frans Hals Museum een kleurwedstrijd voor kinderen vanaf 4 jaar met kans op mooie prijzen! Van dinsdag 21 februari t/m zondag 26 februari staat de kleurtafel in het museum klaar voor de creatievelingen. De kleurplaat is gebaseerd op het schilderij ‘Vrolijk Gezelschap’ van Willem Buytewech uit 1615, te zien in de tentoonstelling Hollandse Meesters in Boedapest.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)