Team Scandinaviëtruckers Barrel Challenge in Haarlemse Cronjéstraat

0

Op zaterdag 4 februari presenteerde het ‘Team Scandinaviëtruckers’ in de Generaal Cronjéstraat het team van The Barrel Challenge 2017 en de gesponsorde vrachtwagen. De DAF 85 CF start op zondag 12 februari met 162 oude auto’s voor de ruim vierduizend kilometer lange rit door Nederland, Duitsland, Zweden en Noorwegen. De tocht zal een bijna een week in beslag nemen.

Een Haarlems truckerteam gaat voor het eerst in de geschiedenis mee in een grote vrachtwagen met de tocht door Scandinavië en rijden voor het goede doel. Het Haarlemse team probeert zo veel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Hoogvliegers. Deze stichting laat zieke of gehandicapte kinderen een onvergetelijk avontuur beleven.

Raggen in een oude barrel niet jonger dan 1999, onder barre, winterse omstandigheden, door sneeuwduinen en over beijzelde wegen. De oude auto’s ondergaan voor vertrek veelal een complete metamorfose en zijn in sommige gevallen niet meer van het origineel te herkennen.

De Barrel Challenge wordt inmiddels al weer voor de derde keer verreden en ditmaal met een maximaal aantal deelnemers. Het aantal personen dat deelneemt aan deze wintereditie gaat richting de 500. De start is op 12 februari bij Routiers Restaurant Emmen. Op 17 februari wordt de winnaar uitgeroepen in Hirsthals in het noordelijkste puntje van Denemarken.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Advertentie