Nacht van het ijs op zaterdag 18 februari

0

Begin de voorjaarsvakantie sportief. Op 18 februari is het zover: dan vindt op de IJsbaan Haarlem de Nacht van het IJs plaats. Dit jaar is er niet alleen een toertocht, maar kan er ook op het middenterrein gedanst worden op de schaats. Een DJ draait daar muziek van nu. Het is een Silent Disco: iedereen krijgt een koptelefoon. Natuurlijk is er ook een dweilorkest en een koek-en-zopie-kraampje. Veel ijs en schaatsplezier voor iedereen.

Toertocht of discoschaatsen
Zoals gebruikelijk kunnen de schaatsers die avond op de 400meterbaan zoveel mogelijk rondjes proberen te schaatsen. Men kan kiezen uit toertochten van 25, 50, 75 of 100 ronden. Meer mag ook. Iedere rijder krijgt een stempelkaart. Vrijwilligers van de IJsclub Haarlem staan klaar om te stempelen: iedere vijf ronden krijg de sporter een stempel op de kaart. Na afloop ligt er voor iedere deelnemer aan deze schaatsprestatietocht een medaille klaar. Op de 30x60meterbaan (middenterrein) heeft de IJsbaan een primeur: daar kun je discoschaatsen. Een DJ draait er muziek. Iedereen krijgt een koptelefoon te leen. Dus alleen nog een paar hockey- of kunstschaatsen (noren mag ook) aan en dansen maar.

IJsfeest voor iedereen
De Nacht van het IJs is er voor iedereen van 8 tot 80 jaar. De doorgewinterde kilometervreters kunnen er hun te veel aan energie kwijt. Maar gewoon lekker een paar rondjes schaatsen kan – natuurlijk – ook. Het is een nacht voor alle schaatsers, voor jong én oud, voor recreanten én marathonrijders. De Iceparty met de Silent Disco op het middenterrein is vooral een feest voor de jongeren.

Praktische info
De kassa van de ijsbaan gaat op 18 februari om 22.00 uur open. Vanaf 23.00 uur kun je dansen op muziek van de disco. Om 23.30 uur klinkt het startschot van de toertocht. Een dweilorkest staat klaar om de rijders aan te moedigen met spetterende muziek. Kosten entreekaartjes in de voorverkoop: volwassenen (16+): € 8,-Jeugd (t/m 15jr): € 4,- Op de dag zelf (18 februari) betaal je aan de kassa € 10,- (16+) of € 6,- (voor de jeugd t/m 15 jaar). De prijs is inclusief een beker warme chocolademelk.

Advertentie