En de Groene Mug Bokaal gaat naar… Beebox [update: video + foto’s]

0

Miss Green goede tweede prijs

Beebox mag zich vanaf vandaag de trotse winnaar noemen van de Groene Mug Bokaal 2017. Het bedrijf kreeg de wisselbokaal voor de bijdrage aan een duurzaam Haarlem. Wethouder Cora-Yfke Sikkema en bokaalhoudster 2016 Alice Taylor van MooiZooi reikten de prijs uit tijdens de netwerkbijeenkomst in Pepijn’s Kitchen. Beebox kreeg de meeste stemmen van het publiek. Het was een nek-aan-nekrace met Miss Green. Met slechts 15 stemmen verschil werd die een goede tweede. De derde plaats ging naar Snuffelmug. Ruim 2.000 Haarlemmers stemden op hun favoriete bedrijf.

Dit jaar werd voor de elfde keer de Groene Mug Bokaal uitgereikt. Deze wisselbokaal is voor duurzame ondernemers. De Groene Mug Bokaal is sinds 2014 een duurzame publieksprijs. Haarlemmers konden kiezen uit zes bedrijven: samenwerkingsverband acht culturele instellingen, Prins Staal & Haarlem Noorderlicht, Beebox, Miss Green, Snuffelmug en EvoSwitch.

Maaltijdbox Beebox
Met 607 stemmen is Beebox de winnaar van de Bokaal. Beebox bezorgt elke week biologische maaltijdboxen bij Haarlemmers thuis. Met gele kool uit Bloemendaal, kaas van de Dinkelhoeve uit Heemstede, geitenkaas van geitenboerderij Van Dorp uit Weteringbrug en vlees van de Koningshoeve uit Spaarnwoude. Ook werkt Esther Gijze van Beebox samen met biologische stadstuinderij de Nieuwe Akker. Beebox staat voor een eerlijke prijs voor de boer, 100% van eigen bodem en biologisch gecertificeerd. Zo’n drie- tot vierhonderd boxen worden er elke week in Haarlem verspreid. Boegbeeld Esther Gijze is een ambassadeur voor biologisch eten en een graag geziene ondernemer op vele evenementen in de stad, zo ook de BioMarkt in de Haarlemmer Kweektuin.

Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema: “Bewust omgaan met voeding helpt het klimaat enorm. Voedsel veroorzaakt vooral CO2-uitstoot bij de teelt en bij het vervoer. Samen met de Haarlemse abonnees draagt Esther Gijze van Beebox bij aan een verandering hierin. Hoe meer Haarlemmers biologische producten van Nederlandse boeren eten, hoe beter het voor het milieu is.

Duurzame kleding van Miss Green
Het fashionlabel Miss Green is in 2008 opgericht door Maaike Groen. Miss Green ontwerpt duurzame kleding en is een van de Nederlandse koplopers als het gaat om duurzaam en eerlijk produceren. Miss Green maakt tijdloze basics. Met 592 stemmen is Miss Green een goede tweede prijswinnaar.

Meer informatie
Meer informatie over de jury, de genomineerden en de Bokaal op
www.degroenemug.nl/bokaal.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Advertentie