Opblaasbaar oog in het Spaarne Gasthuis

0

Geef uw ogen echt de kost!

Van 3 tot en met 9 april heeft het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp een heus opblaasbaar oog in de centrale hal staan. Hiermee krijgt u de kans een uniek kijkje te nemen in dit belangrijke orgaan.

Met het opblaasbare oog informeren we u over oogziektes en alarmsignalen die daaraan vooraf gaan. U kunt ‘in het oog wandelen’ en zien hoe uw oog er vanbinnen uit ziet. Ook zijn er diverse oogziekten in beeld gebracht.

Adrie de Winter is oogarts in het Spaarne Gasthuis. Hij vertelt: “Een oogziekte kan iedereen treffen. Niet iedereen is zich daar voldoende van bewust. Wist u dat er maar liefst 350.000 mensen in Nederland blind of slechtziend zijn? Daarnaast zijn er meer dan 600.000 mensen met een oogziekte als maculadegeneratie, glaucoom of diabetische retinopathie. Door de vergrijzing, het toenemend aantal mensen met diabetes en de enorme toename van bijziendheid, worden steeds meer mensen getroffen door een oogziekte.

Geef je ogen de kost
Ook voor patiënten die geen oogziekte hebben is het interessant de belangrijkste oogziekten te kunnen begrijpen. Hoe wordt een scherp beeld op het netvlies gevormd en wat ziet u bij netvliesaandoeningen? Welke oogziekten geven juist beperking in het gezichtsveld en welke beperkingen in gezichtsscherpte? Wat kunt u zelf doen als in je familie een oogziekte voorkomt? Wat zijn de moderne behandelingsmogelijkheden?

U krijgt zelf ook de gelegenheid uw tips te delen om ogen gezond te houden. Iedere dag wordt er onder de beste inzenders het boek ‘Gezond eten voor je Ogen’ verloot. Kortom gebruik de eerste week van april even tijd om uw ogen eens goed de kost te geven.”

Advertentie