Bevrijdingspop 2017 opent met Douwe Bob

0

Bevrijdingspop Haarlem maakt de complete line-up bekend. Het Noord-Hollandse bevrijdingsfestival verzorgt dit jaar de Nationale Start van de bevrijdingsfestivals en trapt af met Douwe Bob. Eerder was al bekendgemaakt dat De Jeugd van Tegenwoordig het festival afsluit.

Houtpodium
Douwe Bob | Rilan & the Bombardiers | Spinvis | Jonna Fraser | Michelle David & The Gospel Sessions | Bombino | Alpha Blondy | De Jeugd van Tegenwoordig

Het Houtpodium is het hoofdpodium van Bevrijdingspop. De presentatie is in handen van 3FM-presentatoren Barend van Deelen en Wijnand Speelman.

Slow Down? Welnee, Bevrijdingspop 2017 gaat vanaf de start gelijk voluit, met een optreden van Douwe Bob. De zanger deed in 2016 namens Nederland mee aan het Eurovisie Songfestival.

Rilan & The Bombardiers was 3FM Serious Talent in 2012. In datzelfde jaar stonden de Haarlemmer en zijn band voor het eerst op Bevrijdingspop. In 2012 kende ook Spinvis zijn Bevrijdingspop-debuut. Wij zien er veel plezier en hooggespannen verwachtingen uit naar de terugkeer van beide acts.

Jonna Fraser vertelt zijn verhaal in een rapstijl die varieert van gangsta-rap tot zwoele soul. En de Amerikaanse Michelle David & The Gospel Sessions hebben al menig kerk in Nederland bekeerd met hun live-shows. Deze zomer moeten ook de grote festivals er opnieuw aan geloven.

Gitaarvirtuoos Bombino wordt vanwege zijn sprankelende live optredens en virtuoze gitaarspel vergeleken met grootheden als Jimi Hendrix en Carlos Santana. Internationale reggae-superster Alpha Blondy wordt juist beschouwd als de ware opvolger van Bob Marley. Komt dat zien!

De slotact van Bevrijdingspop 2017 is De Jeugd van Tegenwoordig. Met nummers als Watskeburt?! en Sterrenstof sluiten de Ambassadeurs van de Vrijheid met veel energie en humor een zeer gevarieerde muzikale dag af.

Jupilerpodium powered by Sena
Tony Clifton | PYN | Radio Eliza | Sevn Alias | Indian Askin | RONDÉ | Jungle By Night | Fountain of Youth | Gregor Salto | Chocolate Puma

Het markante rood-wit-blauwe Jupilerpodium wordt haast traditioneel gepresenteerd door Joshua –Mr. Beardman –Baumgarten.

Vanwege de Nationale Start is de winnaar van de Rob Acda Award dit jaar eenmalig verplaatst van het hoofdpodium naar het Jupilerpodium. Het winnende sexy powertrio Tony Clifton levert steengoede songs met een randje.

Hoogblonde import-Haarlemse PYN is van alle muzikale markten thuis, van donkere indie tot 80’s popsongs. Meer indiepop is afkomstig van Radio Eliza. Het zestal jonge muzikanten (winnaar Popprijs 2015, 3FM Serious Talent in april 2016) maakt er een feestje van.

Sevn Alias is dé rapper van dit moment. Zijn releases gaan als een speer en met zijn energieke liveshow verovert hij ook de festivals. Indian Askin is een Amsterdamse punkrockband. Met de single Really Wanna Tell You benoemde 3FM de vierkoppige band tot 3FM Serious Talent.

RONDÉ laat het rusteloze twintigersgevoel onweerstaanbaar gloedvol in hun liedjes doorklinken. Daar hoort een bepaalde melancholische ‘tristesse’ bij. De muziek van Jungle By Night is een kenmerkende unieke mix van afrofunk en -jazz maar met een flinke scheut hiphop, psychedelica en rock. En de sexy rock ’n rolla’s van Fountain of Youth brengen een heerlijke dosis tropical pop music.

Gregor Salto draait een mix van soul, Latin-jazz en house en won in 2013 een (gedeelde) Latin Grammy Award. Verwacht van Chocolate Puma een zeer dansbare set van stevige house: ‘House music is the beginning. House music is the end.’

Rabobankpodium Kinderfestival
Mariska Simon: Dikkie Dik en de taart | Ruth Bakker: Loet Moet | Dirk Scheele | Mylène & Rosanne Bibi & de Nielsjes

Het Florapark is uiteraard gereserveerd voor het Kinderfestival. Het Rabobankpodium opent met Dikkie Dik en de taart. Mariska Simon speelt en vertelt een dag uit het leven van de bekende rode kater. Niet zomaar een dag, maar zijn verjaardag!

Loet Moet van Ruth Bakker is een interactieve en muzikale familievoorstelling vol liedjes en (poppen)spel. Moet jij ook zoveel? Dirk Scheele is geen onbekende van het Kinderfestival. Hij stond al eerder op dit podium met zijn vrolijke liedjes en gitaar.

De eeneiige tweeling Mylène & Rosanne staat sinds hun overwinning in 2013 bij het Junior Songfestival met hun liedje Double Me onafgebroken in de KidsTop 20. Swing je mee op hun hits?

Natuurlijk is het 5 voor 5-moment ook op het Kinderfestival een belangrijk moment waarop we samen stilstaan bij onze vrijheid. De slotact op het Rabobankpodium is Bibi & de Nielsjes.

Plein van de Vrijheid i.s.m. Hogeschool Inholland Haarlem
Namen op dit moment nog niet definitief

De acts op het Plein van de Vrijheid bevinden zich nog in de incubatieperiode van hun carrière. Van hieruit kan het alle kanten opgaan. Worden het steeds grotere podia en ten slotte stadions? Of is dit ene moment op het podium van Bevrijdingspop het absolute hoogtepunt om te koesteren in het bandbestaan? Op 5 mei mogen diverse talenten vanuit Haarlem en omstreken bouwen aan hún droom. Dat gegeven maakt een bezoek aan het Plein van de Vrijheid i.s.m. Hogeschool Inholland Haarlem zeer de moeite waard en zelfs een beetje spannend.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)