Een kijkje in de wereld van YouTube

0

Tutorial – the art of living gaat over de wereld van YouTube en alles wat je daar kunt zijn. Gefascineerd door het openbare delen maakt Eva Line de Boer (winnaar BNG Bank Nieuwe Theatermakers¬prijs 2016) een voorstelling over de intimiteit van het internet.

Ze onderzocht vlogs en tutorials. Vlogs zijn filmpjes van mensen die hun leven vastleggen en tonen via hun eigen kanaal. Tutorials zijn video’s die instructie geven; van hoe je de perfecte eyeliner aanbrengt tot hoe je het best een kat optilt. Hoe ga je om met een depressie en hoe verzink je een schroef? Geïnspireerd door de mogelijkheden van het internet onderzocht zij of alles te leren valt.

In Tutorial – the art of living speelt een echte YouTuber mee, namelijk Destiny van Paardrijden met Plezier. Maak kennis met haar pony Mojito, Shakirafan X0X9, Monica Geuze en de vloggende zusjes Amber & Luna. Laat je meevoeren door de zintuiglijkheid van ASMR terwijl je op neon synthesizer klanken in de roze bank wegzakt en verwonder je over de onhandige, hatelijke en vertederende reacties van de volgers.

Tutorial – the art of living van Eva Line de Boer is te zien op vrijdag 14 april. De voorstelling begint om 20.00 uur in de Toneelschuur, Lange Begijnestraat 9, 2011 HH Haarlem. Kaarten (vanaf € 13,50 / € 15,50 / €17,50) zijn te koop bij de Toneelschuur, via www.toneelschuur.nl of 023 5173910.