Haarlem Night Skate naar Teletubbieland

0

Na enkele maanden voorbereiding was het woensdagavond 5 april eindelijk zover. Het Haarlem Night Skate seizoen 2017 is van start gegaan. Het was misschien wel coolste avond van de week maar wat hebben zij het met elkaar warm gehad.

Er stond een fris windje maar met 320 deelnemers waren die eerste 20km van het seizoen snel weggereden. Na de start door Haarlem en pauze was bij Schoteroog (Teletubbieland). Na de pauze nog een leuk stuk door het centrum om gezellig af te sluiten in het restaurant van de ijsbaan.

Woensdag 19 april nieuwe ronde
Woensdagavond 19 april is het verzamelen vanaf 19:30u op het fietspad bij de Hoofdingang van de IJsbaan Haarlem. Inschrijven is niet nodig zorg gewoon dat je om 20:00u helemaal klaar staat om te vertrekken. Rond 22:00u is de Night Skate na ongeveer 20km weer terug bij de ijsbaan. Iedereen die sportief is of zich sportief voelt kan meedoen aan de Haarlem Night Skate. Kunnen remmen is wel erg handig! Deelname is altijd gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Kom naar de start en rol lekker ontspannen twee uurtjes mee. Je komt op plaatsen waar je als je zelf gaat skaten nooit komt. Samen met de politie Kennemerland en verkeersregelaars de kruispunten “blocken” is het een veilige recreatieve tocht door de stad. Mede hierom staat de Haarlem Night Skate bekend als meest laagdrempelige evenement van de regio.

Route door het centrum richting Jopenkerk
Iedere editie heeft een eigen route. De route van woensdag 19 april gaat door het centrum en de pauze is bij de Jopenkerk in Haarlem. Start is bij de ijsbaan en dan achter de Piaggio APE aan met een lekker stukje Haarlem Noord. Tijdens de pauze kan je een lekker drankje kopen en even bijkomen. Na de pauze gaan de skaters verder door het centrum en richting Haarlem Zuid.

Fila Skates uitproberen!
Ook op woensdag 19 april is het mogelijk om voorafgaand aan de Haarlem Night Skate een paar nieuwe Fila Skates testen. Haarlem Night Skate partner Bosch Sport is samen met Fila Skate aanwezig met 20 paar nieuwe skates die je mag testen. Bevallen de skates, dan kan je ze met een mooie korting aanschaffen. Wilt je testen? Zorg dan dat je op tijd aanwezig bent!

Eten en Skaten (NIEUW!)
Nieuw dit seizoen is ons ETEN & SKATEN concept. Moet je altijd haasten vanuit je werk om op tijd bij de Haarlem Night Skate te zijn? Of lijkt het je leuk om vooraf al met je skatevrienden af te spreken? Of ben je op zoek naar een leuk personeelsuitje? Nu kan je voorafgaand aan de Haarlem Night Skate gezellig komen eten. Zij hebben namelijk de Haarlem Night Skate DAGHAP! Een lekkere daghap tegen de aantrekkelijke prijs van 11 euro inclusief consumptie! Heb je belangstelling? Stuur ons vooraf even een mailtje! Dan rekenen wij op je komst.

Haarlem Night Skate in het kort
Iedere editie heeft een andere route. Ook de pauzeplaatsen zijn iedere keer ergens anders. De Haarlem Night Skate gaat altijd over de openbare weg. Om dit veilig te laten verlopen krijgen zij ondersteuning van de Politie Kennemerland en hebben zij veel vrijwilligers die zich inzetten als verkeersregelaar (blocker). De Haarlem Night Skate is geen wedstrijd. Onder begeleiding van de Piaggio Ape met muziek rollen zij als groep door Haarlem. Regelmatig is er een tussenstop om te groeperen en halverwege is een langere pauze. Tijdens deze pauze kan je ook een drankje kopen.

Een reportage van Foto Ad Schaap.