Haarlem Night Skate door Haarlem naar Jopenkerk

8

De route van woensdag 19 april ging door het centrum van Haarlem en de pauze was bij de Jopenkerk. De start was bij de ijsbaan waar de skaters gratis konden aansluiten achter de muziek Piaggio APE met eerst een lekker stukje door Haarlem Noord.

Onderweg was regelmatig een stop om te groeperen zodat men weer als één groep verder kon. Halverwege kwamen de skaters bij de Jopenkerk. Tijdens de pauze kon je een lekker drankje kopen en even bijkomen. Na de pauze ging de Haarlem Night Skate verder door het centrum en richting Haarlem Zuid.

Haarlem Night Skate in het kort
Iedere editie heeft een andere route. Ook de pauzeplaatsen zijn iedere keer ergens anders. Wij rijden altijd op de openbare weg. Om dit veilig te laten verlopen krijgen wij ondersteuning van de Politie Kennemerland en hebben wij veel vrijwilligers die zich inzetten als verkeersregelaar (blocker). De Haarlem Night Skate is geen wedstrijd. Onder begeleiding van onze Piaggio Ape met muziek rollen wij als groep door Haarlem. Regelmatig is er een tussenstop om te groeperen en halverwege is een langere pauze. Tijdens deze pauze kan je bij ons ook een drankje kopen.

Nieuwe vrijwilligers welkom!
Een evenement als de Haarlem Night Skate draait op de kracht van fantastische vrijwilligers. Ieder seizoen helpen zij ons om er onvergetelijke avonden van te maken. Ook dit seizoen kunnen wij nieuwe blockers gebruiken. Heb jij zin om onderdeel uit te maken van een gezellig team en je tijdens iedere editie in te zetten voor een goede doortocht van alle deelnemers.

Skatelessen
Op zaterdag 1, 8 en 15 juli organiseren wij in samenwerking met de Jeugd Sport Pas een serie skatelessen. Ook volwassenen kunnen aan deze skatelessen deelnemen.

Volgende Haarlem Night Skate vanuit Velsen
Woensdagavond 3 mei gaat de 3de editie van start vanuit Velsen

Een reportage van Foto Ad Schaap.

Advertentie

8 REACTIES

Comments are closed.