Aankomst Bloemencorso in Haarlem

3

Zaterdag avond 22 april kwam rond 20.30 uur de 70ste editie van het bloemencorso Haarlem binnen rijden. Het thema van het corso 2017 was Dutch Design naar de Nederlandse kunstbeweging De Stijl die honderd jaar geleden werd opgericht.

De corso bestond uit zeventien praalwagens en tientallen met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. Voor een extra feestelijke uitstraling werd de stoet begeleid door muziekkorpsen.

Het Bloemencorso Bollenstreek heeft zaterdag 22 april net als andere jaren opnieuw rond één miljoen toeschouwers getrokken. Het jaarlijkse Bloemencorso van de Bollenstreek blijft populair en een spatje regen en een koude wind deerde de toeschouwers niet.

In de startplaats Noordwijk was het wat rustiger dan anders door de koude weer, maar in de andere plaatsen was het net zo druk zo niet drukker dan voorgaande jaren.

De stoet vertrok zaterdagochtend vanuit Noordwijk. Onderweg deden de praalwagens onder meer Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom en Bennebroek aan. De route ging ook langs de Keukenhof.

Een reportage van Foto Ad Schaap.

3 REACTIES

Comments are closed.