Haarlem Night Skate naar IJmuiderslag

0

Woensdagavond 3 mei was de eerste Haarlem Night Skate vanuit Velsen. Iedere HNS editie heeft een eigen route. Het verzamelen was vanaf 19:30 uur bij het Polderhuis in de Velserbroek. Inschrijven was niet nodig.

De start was om 20:00 uur. Rond 22:00 uur waren de skaters na ongeveer 23,50 km (11,80 km heen naar IJmuiderslag en 11,70 km terug) weer terug in de Velserbroek. De route was in overleg met gemeente Haarlem, Haarlemmermeer, Bloemendaal, Velsen, Provincie Noord Holland, recreatieschap Spaarnwoude en politie Kennemerland gemaakt.

Kom en doe mee
Iedereen die sportief is of zich sportief voelt kan meedoen aan de Haarlem Night Skate. Kunnen skaten en remmen is wel erg handig. Deelname is altijd gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Kom naar de start en rol lekker achter de Piaggio APE muziekwagen ontspannen twee uurtjes mee door Santpoort en IJmuiden. Je komt op plaatsen waar je als je zelf gaat skaten nooit komt. De pauze was bij IJmuiderslag met uitzicht op zee. Samen met de politie Kennemerland en gecertificeerde verkeersregelaars zorgen wij voor een veilige recreatieve tocht over de openbare weg.

De volgende Haarlem Night Skate is op 17 mei vanuit Haarlem.

Een reportage van Foto Ad Schaap.